8 syytä, miksi silkkiunimaski ja silkkityynyliina parantavat unta

8 syytä, miksi silkkiunimaski ja silkkityynyliina parantavat unta

Tässä blogikirjoituksessa esittelen sinulle syitä, miksi silkkiunimaski ja silkkityynyliina sekä muut silkistä valmistetut vuodevaatteet ovat erinomainen valinta parempiin yöuniin. Pian tiedät silkin hyvät ominaisuudet, jotka tekevät siitä lähestulkoon täydellisen materiaalin laadukasta unta etsiville.

Lyhyt katsaus uneen

Ihmiset nukkuvat tänä päivänä vähemmän ja huonommin kuin koskaan aiemmin. Unihäiriöt lisääntyvät hurjaa vauhtia. Joka viides suomalainen kärsii pitkäaikaisesta uniongelmasta. Tilanne muualla maailmalla ei ole yhtään sen parempi, jopa huonompi.

Käytämme noin kolmasosan elämästämme nukkumiseen. Uni on yksi terveyden kulmakivistä. Uni on myös maailman helpoin tapa parantaa omaa hyvinvointia. Uneen kannattaa siis panostaa ja koskaan ei ole liian myöhäistä kehittää ja vahvistaa omaa nukkumistaan. 

Nukkumisympäristöllä on oma vaikutuksensa uneen. Useat tutkimukset osoittavat, että mitä pimeämmässä nukut, sitä parempaa on unen laatusi. Unimaskin käyttö lisää melatoniinin (pimeähormoni) eritystä ja siten lyhentää nukahtamisaikaa ja parantaa unen laatua. Myös vuodevaatteiden materiaaleilla on tärkeä merkitys uneen ja nukkumiseen. Silkki on monen mielestä yksi parhaimmista unimaskien ja tyynyliinojen sekä muiden vuodevaatteiden materiaaleja, eikä syyttä!

Silkkiunimaski ja silkkityynyliina

Silkkiunimaski ja silkkityynyliina

Silkin hyvät ominaisuudet nukkumisen kannalta

1. Silkki kosteuttaa ihoa ja hiuksia

Joskus silkistä kuulee sanottavan, että se on kuin toinen iho. Ei ihme, sillä silkki koostuu samoista perusaineista kuin ihmisiho. Silkki sisältää kahta eri proteiinia ja jopa 18 erilaista aminohappoa, joista tärkeimpiä ovat glysiini, seriini ja tyrosiini.

Silkillä on sekä terveys- että kauneusvaikutuksia ihollesi. Silkki auttaa ihoa säilyttämään kosteustasapainon. Kun nukut yösi silkkityynyliinalla ja muilla silkistä tehdyillä vuodevaatteilla, ihosi pysyy huomattavasti kosteutetumpana kuin puuvillatyynyliinalla nukkuessa.

Silkki sopii erinomaisesti kuivaihoisille ja atooppisesta ihottumasta kärsiville sekä reumaatikoille. Silkki ns. hengittää samaan tahtiin kuin iho. Tutkimukset osoittavat, että erityisesti tietty silkkikangas, MICROAIR DermaSilk, lievittää atooppisesta ihottumasta kärsivien oireita. Silkki voi sileäkuituisena materiaalina helpottaa ikävältä tuntuvaa kutinaa ja siten auttaa nukkumaan paremmin.

Silkki tekee taikojaan yöunen aikana myös kauneudellesi. Se ehkäisee ”uniryppyjen” eli toistuvasti jommalla kummalla kyljellä nukkuessa syntyvien ryppyjen kehittymistä. Silkki voi pehmentää myös jo olemassa olevia ryppyjä. Lisäksi silkki edesauttaa hiusten hyvinvointia. Se vahvistaa hiusten kimmoisuutta, suojaa hiusta rikkoutumiselta ja vähentää takkuisuutta. Silkkityynyliinalla ja silkkiunimaskilla nukkuminen palkitsee sinut siis kauniimmalla iholla ja hiuksilla. Mikä sen ihanampaa!

2. Silkillä on erinomainen kosteudenimukyky

Silkki voi imeä itseensä kosteutta jopa 30 % ja silti tuntua kuivalta ja miellyttävältä. Silkistä valmistettujen vuodevaatteiden kanssa nukkuessa sinun ei tarvitse kieriskellä hiestä märkänä ja herätä väsyneenä uuteen päivään.

3. Silkki ei allergisoi ja hylkii likaa

Silkki on materiaalina hypoallergeeninen eli se ei aiheuta allergisia reaktioita. Silkki ei vedä puoleensa pölypunkkeja, sieniä ja hometta. Silkki on myös likaa hylkivä, koska sen kuidun pinta on sileä. Nämä ominaisuudet tekevät silkistä erityisen sopivan herkkäihoisille, allergisille ja astmaatikoille.

4. Silkillä on hyvä lämmöneristämiskyky

Silkki säätelee lämpöä luonnostaan. Se ei hiosta kesähelteellä, vaan viilentää kuumaa ihoa. Vastaavasti kylmällä ilmalla silkki lämmittää. Nämä ominaisuudet auttavat nukkumaan paremmin. Silkistä valmistetut unimaskit ja vuodevaatteet voivat tuoda helpotusta esimerkiksi vaihdevuosioireista, kuten kuumista aalloista, kärsiville naisille. Jos olet muutoin herkkä hikoilemaan yöllä, niin silkki on suositeltava valinta.

5. Silkki auttaa rauhoittumaan ja parantaa unen laatua

Silkki sisältää L-tryptofaani nimistä aminohappoa. Tämä aminohappo on tarpeellinen aivojen välittäjäaineiden, serotoniinin, noradrenaliinin ja melatoniinin muodostumiselle. Näin tryptofaanilla on tärkeä merkitys mielialaan, keskittymiskykyyn ja unen laatuun. Tryptofaanin on todettu lyhentävän nukahtamisaikaa ja lisäävän syvän unen määrää.

6. Silkki neutralisoi hajuja

Kukapa haluaisi nukkua tunkkaiselta haisevissa vuodevaatteissa. Silkkiunimaskit ja silkkityynyliinat sekä muut siitä valmistetut vuodevaatteet eivät haise tunkkaiselta, koska silkki neutralisoi hajuja. Silkki hengittää hyvin ja pesee itse itsensä. Silkki ei kaipaa toistuvaa vesipesua, vaan se puhdistuu tuulettamalla.

7. Silkki on paloturvallinen

Silkki on paloturvallinen, koska se ei ylläpidä tulta. Silkin paloturvallisuuteen vaikuttavat suuri luonnollinen kosteuspitoisuus ja korkea typpipitoisuus. Silkistä tehdyissä vuodevaatteissa voi nauttia kaikin puolin turvallisista unista.

8. Silkki ei rypisty

Silkin käyttökelpoisuutta unimaskien ja vuodevaatteiden materiaalina lisää se, että se ei sähköisty helposti ja rypyt oikenevat itsestään levossa. Nukkuminen sileissä vuodevaatteissa on omiaan parantamaan unen laatua.

Lopuksi

Silkillä on siis monia hyviä ominaisuuksia, jotka liittyvät sekä terveyteen että kauneuteen. Silkki on omiaan parantamaan nukkumismukavuutta ja unen laatua. Silkki tuo myös ihanasti luksusta arkeesi.

Unimaskilla, erityisesti silkkiunimaskilla, nukkuminen on tutkitusti hyvinvointiasi edistävä asia. Jos mietit unimaskin tarpeellisuutta, voit lukea aiemman blogijulkaisuni ”11 erinomaista syytä käyttää unimaskia”. Sen luettuasi toivon mukaan vakuutuit unimaskin tarpeellisuudesta.

Löydät verkkokaupastamme monipuolisen valikoiman erilaisia unimaskeja. Voit ostaa pelkän silkkiunimaskin tai tuotesetin, jossa on sekä silkkiunimaski että silkkityynyliina. Chillamosta löytyy silkkiunimaski myös lapsille.

Silkki on yksi maailman vahvimmista materiaaleista. Siksi silkistä tehdyt vuodevaatteet ovat kestäviä oikein huollettuna. Niistä voi olla sinulle iloa jopa 20 vuoden ajan. Silkkiunimaski, silkkityynyliina ja muut silkkiset vuodevaatteet ovat siis pitkäikäinen investointi parempaan uneen ja hyvinvointiin! 

 

JAA tämä artikkeli Facebook-kavereillesi, jos koit sen hyödyllisenä. Kiitos sinulle ❤️ 

LIITY Chillamon uutiskirjeen tilaajaksi! 


Saatat pitää myös

Katso kaikki