Mindfulness eli tietoinen läsnäolo on nykypäivänä paljon esillä eri yhteyksissä, kuten sairauksien hoidossa, työhyvinvoinnin kehittämisessä ja koulutuksessa. Harva kuitenkaan todella tietää, mitä mindfulnessilla tarkoitetaan. Tiedätkö sinä?

Tähän sivustoon tutustumalla voit saada ymmärryksen mindfulnessin perusasioista. Pysähdy siis hetkeksi ja mieti, voisiko tietoisesta läsnäolosta olla hyötyä myös sinulle hyvinvointisi edistämisessä.

Mikä on mindfulness?

Mindfulness on mielen taito, joka on meillä kaikilla luontaisesti olemassa. Yhä useampi meistä on kadottanut tämän tärkeän taidon kiireisen elämänmenon pyörteissä.

Mindfulnessin ydinajatus on hämmästyttävän yksinkertainen. Se on kehon ja mielen tiedostamista ja olemista tässä hetkessä. Se on tietoisuutta siitä, mitä tapahtuu juuri nyt ilman suodattimia ja arvostelua.

Mitä hyötyä on mindfulnessista?

Mindfulnessin hyödyt ovat laaja-alaiset. Säännölliset mindfulness-meditaatiot ja tietoisen läsnäolon harjoittaminen arjessa edistävät tutkitusti sekä fyysistä että psyykkistä terveyttä. Vaikutukset ulottuvat myös ihmissuhteisiin, työntekoon ja niin paljon muuhun.

Läsnäolo-/tietoisuustaitojen opetteleminen voi muuttaa elämääsi monella eri tavalla. Kenties enemmän kuin osaat odottaakaan.

Miten mindfulnessia voi tehdä?

Mindfulnessia voi harjoittaa kahdella eri tavalla: muodollisesti ja epämuodollisesti. Nämä kaksi harjoitusmuotoa kulkevat käsi kädessä ja tukevat toisiaan. Vähitellen niistä tulee saumaton kokonaisuus, jota voi kutsua tietoisesti elämiseksi.

Mindfulness unettomuuden hoidossa.

Entäs se nukkuminen?

Miten mindfulnessista voi olla apua parempiin yöuniin?

Läsnäoloharjoitusten säännöllinen tekeminen edistää hyvää unta monella eri tavalla. Tietoinen läsnäolo kehittää mm. hyväksyvää ja lempeää asennetta itseäsi ja myös nukkumista kohtaan.

Lue lisää blogiartikkelista

Joko olet tutustunut Chillamon mindfulness-valmennuksiin?

Jos et vielä ole, niin käy kurkkaamassa, millaisia palveluja tarjoamme yrityksille ja muille organisaatioille.