Esittelyssä lasten silkkinen unimaski

Esittelyssä lasten silkkinen unimaski

Chilllamo-verkkokaupastamme löytyy useita erilaisia unimaskeja aikuisille. Lapset tarvitsevat unimaskia yhtä lailla kuin aikuiset. Siksi täydensimme valikoimaamme tällä laadukkaalla lasten silkkisellä unimaskilla, jonka suositusikä on 12-vuotta +. 

Miksi lapsi ja nuori tarvitsee unimaskin?

Unimaskin käyttäminen on lapselle ja nuorelle tärkeää monesta eri syystä.

Riittävä ja laadultaan hyvä uni ovat elintärkeitä meille kaikille, erityisesti lapsille ja nuorille. Riittävä uni edesauttaa muun muassa keskittymiskykyä, uuden oppimista, muistitoimintoja sekä tasapainottaa tunne-elämää. Hyvin nukkunut lapsi ja nuori jaksaa elää monipuolista ja aktiivista elämää.

Yhä useammilla lapsilla ja nuorilla on kuitenkin haasteita nukkumisen kanssa. Niiden taustalla voi olla useita erilaisia syitä. Yksi merkittävä syy on valo, jota on nykyään kaikkialla vuorokaudenaikaan katsomatta.

Elämme digitaalisessa maailmassa, jossa myös lapset oppivat käyttämään älylaitteita hyvin varhain. Valitettavasti älylaitteista heijastuvalla keinotekoisella sinisellä valolla on haitallisia vaikutuksia juuri uneen, toki paljon muuhunkin.

Suojautuminen valolta unimaskin (ja myös sinivalolasien) avulla on yksi helpoimmista ja edullisimmista tavoista parantaa unta ja sitä kautta elämänlaatua. Tutkimukset osoittavat, että jo pienikin valoannos (erityisesti sininen valo) yöllä voi heikentää unen laatua merkittävästi.

Unimaskin ideologia eli valon pääsyn estäminen silmiin on nerokkaan yksinkertainen, mutta silti niin tehokas ⭐️

Pimeys vaikuttaa suoraan käpyrauhasesta erittyvän melatoniinin eli pimeähormonin tuotantoon. Tutkimukset osoittavat, että unimaskia (ja korvatulppia) käyttävien melatoniinitasot ovat korkeammat kuin ilman maskia nukkuvien. On tosiasia, että mitä pimeässä nukkuu, sitä parempaa on unen laatu.

Lasten silkkinen unimaski

Mitä hyötyä unimaskin käyttämisestä on lapselle ja nuorelle?

Unimaskin käyttö lapsilla ja nuorilla on todellakin järkevää. Unimaski auttaa

 • parantamaan unen laatua
 • nukahtamaan nopeammin
 • minimoimaan ympäristön häiriötekijät ja houkutukset, kuten yöpöydällä olevan kellon/puhelimen katsomisen
 • vähentämään unen katkonaisuutta eli heräilyjä yöllä
 • ehkäisemään liian varhaista heräämistä (varsinkin valoisaan kesäaikaan)
 • lisäämään REM-unen eli vilkeunen määrää, joka on tärkeää opittujen taitojen tallentumiselle ja muistille

Unimaskin käytön hyödyt ovat siis merkittävät, eikö totta?

Moni vanhempi, kenties sinäkin, saatat ajatella, että ei meidän lapsi halua, eikä pysty nukkumaan silmämaskin kanssa. Totuus on kuitenkin useimmiten toisenlainen!

Lapsi ja nuori omaksuu nopeasti uusia taitoja ja tapoja. Tämä sama totuus pätee myös unimaskin käyttämiseen.

Lapsi oppii nukkumaan unimaski kasvoillaan, jos vanhemmat vain antavat siihen mahdollisuuden. Unimaskin kanssa nukkuminen on erinomainen taito/tapa myös myöhempää elämää varten. Unimaskin avulla on nimittäin helppo luoda oma rauhoittumisalue missä ja milloin tahansa. Unimaskin kanssa on myös mahdollista nukkua laadukasta unta vuorokaudenaikaan katsomatta.

Lasten silkkiunimaski

Miksi lasten silkkinen unimaski on hyvä valinta?

Haluamme tarjota Chillamossa parasta mahdollista laatua. Siksi valitsimme lasten unimaskin materiaaliksi silkin. Tämä lasten unimaski on tehty 100 % mulperisilkistä. Se tuntuu miellyttävältä lapsen herkkää ihoa vasten. Silkki on erinomainen silmämaskin materiaalina, koska se ei allergisoi, hiosta, eikä kerää pölypunkkeja. Silkkinen silmämaski sopii siis mainiosti myös allergiselle lapselle.

Tässä lasten silkkisessä unimaskissa on myös paljon muita hyviä ominaisuuksia materiaalinsa lisäksi.

 • se on edullinen ja hinta-laatusuhde on taatusti kohdallaan
 • se peittää valon 100 %, koska se on reilun kokoinen (leveys 20,5 cm ja korkeus 9,5 cm) ja siinä on kolme valoa suodattavaa kerrosta
 • se on pehmeä sienimäisen välikerroksen ansiosta ja siksi sitä on miellyttävä käyttää
 • se on varustettu elastisella hihnalla, jossa on säätömahdollisuus, näin silmämaskin saa laitettua itselle sopivalle kireydelle
 • se on saatavissa useissa tyylikkäissä väreissä; mustana, vaaleanpunaisena ja violettina
 • se on mahdollista pestä joko koneessa 30 asteessa hienopesuohjelmalla tai käsin haalealla vedellä
 • se mahtuu pieneen tilaan, joten sitä on helppo kuljettaa mukana

 

Unimaskin hankkiminen lapselle ja nuorelle on mitä parhain rakkauden teko ❤️ Unimaski luo paremmat eväät hyvälle unelle ja elinvoimaiselle elämälle.

TUTUSTU unimaskivalikoimaamme osoitteessa chillamo.com.

LIITY Chillamon uutiskirjeen tilaajaksi! Löydät linkin kommenttien alapuolelta.


Saatat pitää myös

Katso kaikki