Näin syntyi Chillamo-verkkokauppa

Chillamo on yhden naisen eli minun unelmani. ❤️

Kypsyttelin ajatusta yrittäjyydestä ja omasta verkkokaupasta useita vuosia. Koin olevani valmis unelmani toteuttamiseen muuttaessani Seinäjoelle vuonna 2020.

Chillamoa tuskin olisi olemassa, jos en olisi itse kokenut burnoutia ja vaikeita uniongelmia.

Tiedän tuskallisen hyvin, miltä tuntuu valvoa useita öitä peräkkäin. Tiedän myös, mitä on pelko siitä, ettei pysty enää koskaan nukkumaan kunnolla tai sairastuu vakavasti univajeen seurauksena.

Kuulostaako yhtään tutuilta ajatuksilta?

Chillamon perustaja Meri Halmetoja painounimaski käsissään.
Chillamon kauppias Meri Halmetoja pitkä silkkinen unimyssy päässä.

Nykypäivänä tunnistetaan jo yli 100 erilaista unihäiriötä. Aika monta, vai mitä?

Itselleni on diagnosoitu 2 sellaista: unettomuushäiriö sekä levottomat jalat oireyhtymä + siihen liittyvä periodinen raajaliikehäiriö.

Eikä siinä vielä kaikki.

Pekka-puolisoni on kertonut, että kuorsaan myös joskus selällään nukkuessani.

Mitä minäkö? VOI EIIIII! …tämäkin vielä. 😩 (ja nyt muuten nukun kuorsauspötkylä eli kuorsausvyö selässäni)

Olen kokeillut unettomuuteni niin monenlaisia keinoja vuosien varrella, etten edes muista niitä kaikkia. Alkuvaiheessa (mutta en enää moneen vuoteen) käytin unilääkkeitä…myös riippuvuutta aiheuttavia bentsodiatsepiineja.

Olin kuin kävelevä zombi. Päänuppi sumussa ja sekaisin ja väsymys aivan valtava. 🥺🥱

Mutta lopulta, siis vuonna 2012…

Hakeuduin Oivauni-Uniklinikalle Kuopioon Henri Tuomilehdon vastaanotolle...ja siellä tajusin yhden tärkeän asian.

Unilääkkeet eivät ole pitkäkestoinen ratkaisu unettomuushäiriön hoitoon (vaikka niin moni lääkäri niitä minulle tarjosikin). On olemassa monia muita tehokkaampia ja turvallisempia keinoja.

Tämä oli ensimmäinen lähtölaukaus (ikään kuin siemen) Chillamon syntymiselle, vaikka verkkokauppani avautui vasta 2020 syyskuussa.

 

Miksi kerroin sinulle tämän tarinani?

Monestakin eri syystä.

Jotta tiedät, että Chillamon taustalla on ihminen (siis minä), joka ymmärtää, millaista on elää unihäiriöiden kanssa.

Ja jotta tiedät myös, että haluan aidosti auttaa sinua ja muita ihmisiä löytämään lääkkeettömiä ratkaisuja parempaan uneen.

Usko tai älä!

Niitä on ihan oikeasti olemassa.

Olen itse hyötynyt todella paljon monista kauppani tuotteista.

Mutta…

Myönnän myös, että aikoinaan nauroin unimaskin käytölle ja pidin sinivalolaseja lähinnä humpuukijuttuna. 😀 Kuka nyt sellaisia käyttäisi?

Nyt useiden vuosien käyttökokemuksen perusteella voin sanoa, että sinivalolasit ja unimaski helpottavat nukahtamista ja parantavat unen laatua. Nämä tuotteet ovat minun kaltaiselle erityisherkälle suorastaan pelastus. (Ja sitä ne ovat myös muille erityisherkille)

Millaisen kaupan haluan luoda Chillamosta?

Yksi asiakas, Alexei, kirjoitti tilaukseensa tällaisen viestin:

"Kiitoksia, että on tämmöinen kauppa, josta saa kätevästi korvatulpat, silmämaskit ja suuteipit!"

Tämä viesti sai hymyn huulilleni. 😊

Haluan nimittäin luoda Chillamosta sellaisen kaupan, josta ihmiset saavat monentyyppisiä hyvän unen tuotteita vaivattomasti samalla kertaa.

Chillamo ei kuitenkaan ole kaikkea kaikille verkkokauppa.

Chillamo keskittyy erityisesti kuorsaukseen ja uniapneaan, hampaiden narskutteluun ja valon blokkaamiseen. Myös hyödyllisen tiedon jakaminen uneen liittyvistä asioista mm. Chillamo-blogin kautta on yhtä lailla tärkeää kuin tuotteet.

Jos sinä tuskailet huonosti nukuttujen öiden ja väsymyksen kanssa, tule tutustumaan verkkokauppaani osoitteeseen chillamo.com (siis vain yhdellä a-kirjaimella 😉).

Hyvän unen terveisin 😴

Meri Halmetoja

P.S. Tule Chillamon uutiskirjeen tilaajien joukkoon. Pääset tutustumaan minun ja asiakkaidemme mielenkiintoisiin (ja usein viihdyttäviin) tarinoihin erilaisten unituotteiden käyttämisestä ja niin paljon muusta.

P.P.S. Jos tarinani herätti sinussa ajatuksia tai kysymyksiä, niin ota rohkeasti yhteyttä. Sähköposti on asiakaspalvelu@chillamo.com.