Toimitus- ja palautusehdot

1. YLEISTÄ TIETOA

Verkkokaupan tuotteita myy Tmi Chillamer (Y-tunnus 3123362-4). Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 % ja maksu suoritetaan euroina. Toimituskulut eivät sisälly tuotteiden hintoihin.

Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin. Lisäksi pidätämme oikeuden korjata tuotteen hintaa tilauksen jälkeen, mikäli hinnoittelussa on tapahtunut selkeästi virhe ja hintaa voidaan pitää poikkeuksellisen alhaisena yleiseen hintatasoon nähden.

Toimitamme tällä hetkellä tuotteita ainoastaan Manner-Suomeen täysi-ikäisille henkilöille. Myymme tuotteita sekä yksityishenkilöille että yrityksille. Jos olet kiinnostunut tilaamaan tuotteita yrityksellesi isomman määrän, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse. Isompien tilausmäärien kohdalla voimme neuvotella alennuksesta.

Verkkokauppamme pidättää oikeuden rajoittaa tuotteiden myyntiä poikkeuksellisen suurissa erissä. 

2. TILAAMINEN

Tuotteet tilataan verkkokauppamme kautta osoitteesta www.chillamo.com. Tuotteiden tilaaminen puhelimitse ja sähköpostitse ei ole mahdollista. Kaikki asiakastiedot käsitellään luottamuksellisesti. Tilatessasi verkkokaupastamme sinun edellytetään tutustuneen ja sitoutuneen kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin. Nämä ehdot ovat voimassa ellemme sovi erikseen muita ehtoja kanssasi.

Saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen, kun tilauksesi on vastaanotettu ja toimitusvahvistuksen, kun pakettisi on lähtenyt. Jos et saa tilausvahvistusta sähköpostiisi heti tilauksen lähettämisen jälkeen, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse.

Jotta pystymme toimittamaan tilauksesi, on erittäin tärkeää, että antamasi toimitustiedot ovat täydelliset ja oikein kirjoitetut. Huolehdithan, että sähköpostiosoitteesi on toimiva ja siellä on tilaa viestien vastaanottamista varten.

Mikäli puutteelliset ja virheelliset yhteystiedot estävät jo lähetysvaiheessa tilauksen toimituksen, yritämme ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse ja/tai puhelimitse saadaksemme oikeat tiedot. Jos emme saa tarvittavia tietoja, puramme kaupan lähettämällä sinulle kirjeen ja palauttamalla rahasi takaisin maksutapasi mukaisesti.

Jos olet ilmoittanut meille väärän toimitusosoitteen, emme voi toimittaa tilaustasi perille. Tällöin lähetys palautuu takaisin verkkokauppaamme. Tästä aiheutuu meille merkittäviä lisäkustannuksia ja lisätyötä. Uudelleentoimitus on mahdollista ainoastaan takaisinlunastuskuluja ja uusia toimituskuluja vastaan. Mikäli et halua uudelleentoimitusta, palautamme sinulle erillisestä kirjallisesta pyynnöstä ostohinnasta sen osan, joka jää jäljelle takaisinlunastuskulujen jälkeen.

Pidätämme itsellämme oikeuden peruuttaa asiakkaan tekemät tilaukset, jos asiakas tekee toistuvasti tilauksia ja palauttaa lähes kaikki tuotteet. Toimimme samoin, jos epäilemme, että tuotetta on käytetty ennen meille palauttamista.

3. TOIMITUSAJAT

Pyrimme siihen, että saat tilaamasi tuotteet mahdollisimman nopeasti. Kokonaistoimitusaikamme (= tilauksen käsittely verkkokaupassamme + Postin toimitus) on pääsääntöisesti 1-5 arkipäivää riippuen valitsemastasi toimitustavasta. Postitamme tuotteet pääsääntöisesti 1-2 arkipäivän sisällä tilauksen vastaanottamisesta. Ruuhka-aikoina ja poikkeustapauksissa toimitusajat ovat pidempiä. 

Verkkokauppamme toimittaa kaikki myymänsä tuotteet Postin välityksellä. Käytämme yhteistyökumppanina pakettilähetyksissä Pakettikauppaa. 

Postin toimitusajat ovat arvioita, eikä verkkokauppamme voi taata tuotteiden saapuvan arvioidussa ajassa. Pyhäpäivät ja ruuhkat esimerkiksi pääsiäisenä ja jouluna pidentävät toimitusaikoja. Toimitusaikaan vaikuttaa myös toimitustapa. Postipaketit toimitetaan perille huomattavasti nopeammin kuin postiluukkuun tai -laatikkoon jaettavat lähetykset. Näet Postin toimitusaika-arviot kohdasta Toimitustavat ja -kulut.

Jos haluat saada tilaamasi tuotteet nopeasti, valitse toimitustavaksi postipaketti tai kotiinkuljetus. Tee tilaus arkipäivinä klo 12 mennessä, niin tilauksesi ehtii saman päivän postitukseen. Parhaimmassa tapauksessa postipaketti on haettavissa jo tilausta seuraavana päivänä.

Lopullinen toimitusaika riippuu tilattujen tuotteiden varastotilanteesta. Pyrimme poistamaan väliaikaisesti loppuneet tuotteet kauppamme valikoimasta tai kertomaan tuotteen tilaussivulla poikkeavasta toimitusajasta. Jos tilaamasi ja maksamasi tuote on loppunut varastosta, emmekä saa täydennystä pian, otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse. Jos emme tavoita sinua tällä tavoin, lähetämme kirjeen ja pyydämme ottamaan yhteyttä, jotta voimme sopia joko korvaavasta tuotteesta tai ostohinnan palauttamisesta. Verkkokauppamme ei vastaa viivästymisistä ja niiden aiheuttamista välillisistä haitoista.

4. TOIMITUSTAVAT JA -KULUT

Toimituskulut sisältävät posti- ja pakkauskulut. Yli 89 euron tilaukset lähetämme sinulle ILMAISEKSI

Toimitus postiluukkuun tai -laatikkoon 3,99 €

Kyseessä on kirjeen toimitus postiluukkuun tai -laatikkoon. Kirjeet voivat painaa maksimissaan 250 g ja niiden maksimipaksuus on 3 cm.  Tämä toimitustapa näkyy kassalla vain, jos se on mahdollinen tilauksesi kohdalla koon ja painon perusteella.

Lähetämme kirjetoimitukset Postin Economy-luokan täysin kierrätettävässä aaltopussissa. Tämä toimitustapa mahdollistaa sinulle edullisen 3,99 €:n  toimitushinnan. 

Postin kirjetoimitusajat pidentyivät 1.3.2021 lukien. Kirjelähetykset jaetaan muun postin mukana pääsääntöisesti 4 arkipäivän kuluessa. Haja-asutusalueiden toimitusajat saattavat olla edellä mainittua pidempiä, jopa 7 arkipäivää.

Jos haluat saada tilaamasi tuotteet nopeasti, valitse toimitustavaksi postipaketti tai kotiinkuljetus!

Huomioithan, että verkkokaupastamme lähtevillä kirjeillä ei ole lähetystunnusta, eikä siten seurantamahdollisuutta. Jos kirje katoaa matkalla, sitä ei pystytä jäljittämään lainkaan. Verkkokauppamme ei korvaa Postin kadottamia kirjelähetyksiä. Korvaus on haettava Postilta.

Toimitus automaattiin tai noutopisteeseen 6,99 € 

Kyseessä on postipaketti, joka noudetaan tilauksen yhteydessä valitusta Postin automaatista tai noutopisteestä. Posti toimittaa postipaketit perille pääsääntöisesti 1 arkipäivän kuluessa klo 19 mennessä. Saat tekstiviestin, kun paketti on noudettavissa. Posti säilyttää paketteja 7 vuorokautta, jonka jälkeen ne palautuvat takaisin lähettäjälle. 

Voit seurata postipaketin kulkua sekä Pakettikaupan että Postin lähetysten seuranta-sivustolla lähetystunnuksen avulla. Luethan Reklamaatiot-kohdasta mitä tehdä, jos paketti/kirje katoaa tai tuote on rikkoutunut kuljetuksen aikana.

Kotiinkuljetus sovittuna ajankohtana 13,99 €

Voit valita kotiinkuljetuksen, jos tilauksesi on vähintään 9,90 €. Kotiinkuljetus on mahdollinen Manner-Suomessa niihin osoitteisiin, joihin on katkeamaton maantieyhteys. Kun Posti on saanut tuotteen kuljetukseen, he ovat yhteydessä sinuun pääsääntöisesti seuraavana arkipäivänä. Posti ottaa yhteyttä puhelimitse kahdesti toimitusajan sopimiseksi. Jos sinua ei tavoiteta tällä tavoin, yhteydenottopyyntö jätetään paperisena.

Toimitukset tehdään arkipäivinä. Palveluun sisältyy yksi toimitusyritys. Tarvittaessa lähetykselle saa maksullisen uudelleentoimituksen tai lähetys on mahdollista noutaa Postin automaatista ja palvelupisteeltä.

5. NOUTAMATON LÄHETYS

Jos et nouda sinulle saapunutta lähetystä noutopisteestä 7 vuorokauden kuluessa, lähetys palautetaan takaisin verkkokauppaamme. Noutamaton lähetys ei ole kuluttajasuojalain mukainen palautus.

Korvaamme sinun erillisestä kirjallisesta pyynnöstä tilauksesta ainoastaan sen osan, mikä jää jäljelle lähetyksen takaisinlunastuskulujen jälkeen. Takaisinlunastuksen hinta on aina Postin erikseen hinnoittelema ja tapauskohtainen ja selviää vasta lunastuksen tapahduttua. Takaisinlunastus on verkkokaupallemme kallista ja sen vuoksi emme koskaan korvaa tilaushintaa kokonaisuudessaan. Jos haluat, että tuote lähetetään sinulle uudestaan, joudut maksamaan takaisinlunastuskulujen lisäksi uudelleenpostituksen.

6. MAKSUTAVAT

Voit maksaa tilauksesi helposti useilla eri maksutavoilla heti tilatessasi tai laskulla/osamaksulla, jolloin maksat vasta saatuasi tuotteet. Valitset maksutavan tilauslomakkeella ja tilauksen vahvistamisen jälkeen siirryt maksamaan tilauksen.

6.1. Paytrail

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä

www.paytrail.com

Pankkimaksut

Käytössäsi on kaikkien suomalaisten pankkien maksupainikkeet. Voit maksaa Aktian, Danske Bankin, Handelsbankenin, Nordean, Oma Säästöpankin, Osuuspankin, POP-pankin, Säästöpankin, S-pankin ja Ålandsbankenin maksupainikkeilla. Tiliotteellasi maksunsaajana näkyy Paytrail Oyj, sillä se välittää maksusi verkkokauppiaalle. Verkkokaupasta sinut ohjataan suoraan omaan pankkiisi suorittamaan maksu turvallisesti.

Luottokorttimaksut

Voit maksaa verkkokaupassa Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard-, Debit MasterCard - ja American Express -korteilla. Verkkokaupassa ovat käytössä kansainväliset Verified by Visa -, MasterCard SecureCode - ja American Express SafeKey -todentamispalvelut. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää asiakkaan maksaman maksukorttimaksun suoraan kauppiaalle. Korttimaksaminen tapahtuu turvallisesti Netsin SSL-suojatulla maksulomakkeella. Verkkokaupalla eikä Paytrail Oyj:llä ole pääsyä korttitietoihin eikä maksukortin tietoja tallenneta järjestelmiimme.

Mobiilimaksutavat

Mobiilimaksutavat Pivo, MobilePay ja Siirto ovat sovelluksessa toimivia palveluita, joilla voi maksaa verkko-ostoksia tilisiirtona tililtään tai korttimaksuna kortiltaan hyväksymällä maksun kyseisessä sovelluksessa. Pivolla onnistuvat lisäksi Siirto-maksut, jolloin maksun voi hyväksyä missä tahansa Siirtoa tukevassa sovelluksessa.

Pivo

Käyttöehdot ovat tarjolla Pivon sivuilla: Pivon käyttöehdot.

MobilePay

Maksuehdot ovat tarjolla MobilePayn sivuilla: MobilePayn maksuehdot

Siirto

Siirto-maksuihin sovellettavat ehdot:
OP:n yleiset euromaksuehdot
Siirto-palvelun käyttöehdot Nordealla [PDF]

Jousto lasku ja osamaksu

Tarjoamme mahdollisuuden maksaa laskulla tai osamaksulla yhteistyössä Jouston kanssa. Jousto lasku ja osamaksu on kotimainen palvelu, jolla teet ostoksesi nopeasti ja turvallisesti. Jousto on tarkoitettu yksityishenkilöille, jotka ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti.

Joustolla saat 30 vuorokautta korotonta maksuaikaa. Ostokseen lisätään 2,90 €:n laskutuslisä. Laskun saatuasi voit päättää maksatko sen kokonaan vai osissa. Osamaksulla voit maksaa ostoksesi jopa 36:ssa erässä, alkaen 9,90 €/kk. Jousto osamaksun kustannukset ovat 3,90 €/kk ja 19,90 %:n luottokorko. Voit maksaa Joustolla 30–3000 euron ostoksia.

Joustolla ostaminen on turvallista. Ensimmäisen ostoksen yhteydessä teet vahvan sähköisen tunnistautumisen. Palaavana asiakkaana voit tunnistautua helposti puhelimeen lähetettävän kertakäyttöisen koodin avulla. Jokaisen ostoksen yhteydessä teemme reaaliaikaisen ja automatisoidun luottopäätöksen. Maksutapahtuma ja tietojen välitys tapahtuu aina suojatussa yhteydessä. Lasku toimitetaan sähköpostitse. Luotonmyöntäjänä toimii Aurajoki Nordic Oy.

Lue lisää Joustosta osoitteessa www.jousto.com. Jousto –verkkokaupan mukavin maksutapa!

HUOM! Jos sinulla on kysyttävää osamaksu- ja laskutusasioissa sekä laskujen maksamiseen liittyvissä asioissa, ota yhteyttä rahoituspalvelujen tarjoajaan. Chillamo ei ole millään tapaa vastuussa asiakkaan ja maksupalveluntarjoajan välisistä sopimuksista.

6.2. PayPal

Voit maksaa tilauksesi helposti PayPalin kautta maksukorteilla (ei vaadi PayPal-tiliä) tai PayPal-tilillä. PayPal-tili on helppoa ja ilmaista avata. Voidaksesi avata PayPal-tilin, tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen sekä maksukortin tai pankkitilin. Siirry PayPalin sivuille ja klikkaa ”Sign Up” avataksesi tilin. PayPal tukee kaikkia yleisimpia maksukortteja, myös Visa Electronia. Jos lisäät PayPaliin maksukorttisi, sinun ei tarvitse siirtää PayPaliin rahaa. PayPalia voi käyttää myös nettilompakkona, eli voit säilyttää siellä rahaa ja käyttää saldosta aina tarvittaessa.

Lisätietoja saat osoitteesta paypal.com.

7. VAIHTO- JA PALAUTUS

Sinulla on oikeus peruuttaa tilauksesi 14 päivän kuluessa sen vastaanottamisesta. Jos tuotetta ei ole ehditty lähettää sinulle peruutusilmoituksen saapuessa asiakaspalveluumme, perimme sinulta vain käsittelykulut (2 €). Maksamasi summa palautetaan käsittelykuluja lukuun ottamatta sinulle takaisin maksutapasi mukaisesti.

Jos tilaus on jo ehditty lähettää, sinun tulee ottaa välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteella asiakaspalvelu@chillamo.com palautusohjeiden saamiseksi.

Sinulla on oikeus tutustua tuotteeseen ja kokeilla sitä 14 päivän aikana. Huolehdi tuotteesta ja sen mukana toimitettavista tarvikkeista, ohjeista ja tuotepakkauksesta siihen saakka kunnes olet päättänyt pitää tuotteen. Tuote on palautettava sen alkuperäisessä pakkauksessa tarvikkeineen ja ohjeineen.

Kun kokeilet tuotetta, huolehdithan, ettei siihen tule esimerkiksi tahroja, hilsettä tai naarmuja. Jos palautat tuotteen, siinä ei saa minkäänlaisia käytön jälkiä. Ostaja vastaa lain mukaisesti arvon alentumisesta, jos hän on ottanut tuotteen käyttöön. 

Palautuksen ehtona on, että tuote on käyttämätön, alkuperäisessä ja myyntikuntoisessa pakkauksessa sekä vahingoittumaton.

Osalla tuotteistamme on rajoitettu palautusoikeus. Nämä rajoitukset määräytyvät kuluttajasuojalain 6. luvun 16 pykälän mukaisesti. 

  • Sinetöidyillä tuotteilla ei ole palautusoikeutta sen jälkeen, kun pakkaus on avattu.
  • Hygienia- ja intiimituotteilla ei ole palautusoikeutta pakkauksen avaamisen jälkeen, koska tuote ei ole palautettavissa myyntiin käyttötarkoituksensa vuoksi. Verkkokaupassamme hygienia- ja intiimituotteiksi luokitellaan kaikki nenähengitystuotteet, kuorsaus- ja purentakiskot, kielistabilisaattorit, leuka- ja kaulatuet ja korvatulpat. 

Sinun tulee maksaa palautuskulut itse, eikä näitä korvata sinulle jälkikäteen.

Kun olemme vastaanottaneet tuotteen ja tarkastaneet sen kunnon, palautamme alun perin maksamasi summan käytetylle maksutavalle mahdollisimman nopeasti. Huomioimme mahdollisen arvonalentuman. Jos arvonalentuma on 100 % hinnasta, emme palauta mitään. Takaisin lähetyksestä aiheutuvia kuluja ja mahdollisia pakkausmateriaaliostoksia ei korvata.

Emme lunasta asiakaspalautuksia tai postiennakkolähetyksiä. Älä siis kirjoita palautuksen päälle “asiakaspalautus”, koska emme korvaa niiden ostohinnasta mitään.

Palautettavat tuotteet tulee pakata huolellisesti, jotta ne saapuvat ehjänä perille verkkokauppaamme.

Tuotteen vaihtaminen

Sinulla on oikeus vaihtaa tilaamasi tuote 14 päivän kuluessa sen vastaanottamisesta. Emme vastaanota palautuksia yli 14 vuorokauden kuluttua vastaanottamisesta. Tuotteen tulee olla täysin käyttämätön ja myyntikuntoinen. Hygienia- ja intiimituotteita ja niihin rinnastettavia tuotteita ei voi vaihtaa.

Sinun tulee maksaa palautuksesta aiheutuvat postitus- ja pakkauskulut itse. Korvaavan tuotteen lähetyksestä ei tarvitse maksaa postikuluja. Jos haluat palauttaa tai vaihtaa myös vaihtotuotteen, tämän postikuluja ei enää korvata. Tällöin sinulle palautetaan tuotteen hinta vähennettynä 6,99 €.

Vaihtamisesta on sovittava kanssamme etukäteen. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteella asiakaspalvelu@chillamo.com. Emme lunasta takaisin ilman sopimusta vaihtoon lähetettyjä tuotteita.

8. REKLAMAATIOT

Tässä kerromme, kuinka sinun tulee toimia seuraavissa tilanteissa:

Jos tilauksesi mukana tullut tuote on väärä, tuotteita puuttuu tai tuote on virheellinen

Ilmoita asiasta välittömästi (viimeistään 14 vuorokauden kuluessa) asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteella asiakaspalvelu@chillamo.com. Sinun tulee ilmoittaa viestissäsi tilausnumero, joka löytyy tilausvahvistuksesta ja lähetteestä. Virheellinen tuote korvataan pääsääntöisesti toimittamalla virheetön tuote tilalle. Jos tämä ei ole mahdollista, palautamme tuotteesta maksetun hinnan maksutapasi mukaisesti, kun viallinen tuote on palautettu.

Jos paketti ei saavu perille kohtuullisessa ajassa (viimeistään 8 arkipäivän sisällä postituksesta)

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteella asiakaspalvelu@chillamo.com. Ryhdymme selvittämään asiaa Pakettikaupan kautta. 

Jos kirje ei saavu perille yli 9 arkipäivän sisällä postituksesta

Kirjelähetyksellä ei ole seurantamahdollisuutta. Jos kirjeen toimittaminen viivästyy tai se katoaa kokonaan, sitä ei voi jäljittää lainkaan. Kirjeet, jotka eivät saavu tarkoitettuun määränpäähän, palautuvat pääsääntöisesti aina takaisin verkkokauppaamme. Kirjeen takaisin palautuminen kestää useimmiten viikon. Lähetämme verkkokauppaamme palautuneen kirjeen sinulle uudestaan mahdollisimman nopeasti.

Jos paketti/kirje ja tuotteet ovat vahingoittuneet kuljetuksessa

Sinun tulee ilmoittaa asiasta suoraan Postille joko luovutuksen yhteydessä tai kirjallisesti 14 vuorokauden sisällä paketin luovutuksesta. Ilmoita asiasta myös verkkokauppaamme sähköpostitse osoitteella asiakaspalvelu@chillamo.com. Saat mahdollisesti korvauksen kuljetuksessa vahingoittuneesta tuotteesta Postin kautta. Voit tehdä kirjallisen ilmoituksen Postille tästä.

Jos tulee riitaa sinun ja verkkokauppamme välille

Mahdolliset riita-asiat pyritään aina ensisijaisesti sopimaan asiakkaan ja verkkokauppamme kesken. Jos riitaa ei saada tällä tavalla ratkaistua, voit ottaa yhteyttä Kilpailu- ja kuluttajaviraston valtakunnalliseen kuluttajaneuvontaan. Vasta tämän jälkeen sinulla on oikeus hakea ratkaisupyyntöä kuluttajariitalautakunnalta. Lisäksi sinulla on oikeus viedä riita-asia tuomioistuimeen eli käräjäoikeuden ratkaistavaksi.