Toimitus- ja palautusehdot

1. YLEISTÄ TIETOA

Verkkokaupan tuotteita ja palveluja myy Tmi Chillamer (Y-tunnus 3123362-4). Tuotteiden ja palvelujen hinnat sisältävät arvonlisäveron (kirjat 10 % ja muut 24 %) ja maksu suoritetaan euroina. Toimituskulut eivät sisälly tuotteiden hintoihin.

Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin. Lisäksi pidätämme oikeuden korjata tuotteen hintaa tilauksen jälkeen, mikäli hinnoittelussa on tapahtunut selkeästi virhe ja hintaa voidaan pitää poikkeuksellisen alhaisena yleiseen hintatasoon nähden.

Toimitamme tällä hetkellä tuotteita ainoastaan Manner-Suomeen täysi-ikäisille henkilöille. Myymme tuotteita sekä yksityishenkilöille että yrityksille. Jos olet kiinnostunut tilaamaan tuotteita yrityksellesi isomman määrän, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse. 

Verkkokauppamme pidättää oikeuden rajoittaa tuotteiden myyntiä poikkeuksellisen suurissa erissä. 

2. TILAAMINEN

Voit tehdä tilauksen suoraan verkkokauppamme kautta osoitteessa www.chillamo.com tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@chillamo.com.

Kaikki asiakastiedot käsitellään luottamuksellisesti. Kun tilaat verkkokauppamme tuotteita, tutustut ja sitoudut noudattamaan kulloinkin voimassa olevia toimitus- ja palautusehtoja. Nämä ehdot ovat voimassa ellemme sovi erikseen muita ehtoja kanssasi.

Kun teet tilauksen verkkokaupan kautta, saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen tilauksen vastaanottamisen jälkeen ja toimitusvahvistuksen tilauksen lähettämisen jälkeen. Jos et saa tilausvahvistusta sähköpostiisi tilauksen jälkeen, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse.

Kun teet tilauksen sähköpostitse, sinun tulee ilmoittaa tilattavien tuotteiden nimet ja määrä, yhteystietosi ja laskutustietosi. Kun olemme saaneet kaikki tarvittavat tiedot, lähetämme sinulle laskun sähköpostitse. Veloitamme sähköpostin kautta tehdyistä tilauksista 2 € laskutuslisän.

Jotta pystymme toimittamaan tilauksesi, on erittäin tärkeää, että antamasi toimitustiedot ovat täydelliset ja oikein kirjoitetut. Huolehdithan, että sähköpostiosoitteesi on toimiva ja siellä on tilaa viestien vastaanottamista varten.

Mikäli puutteelliset ja virheelliset yhteystiedot estävät jo lähetysvaiheessa tilauksen toimituksen, yritämme ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse ja/tai puhelimitse saadaksemme oikeat tiedot. Jos emme saa tarvittavia tietoja, perumme tilauksen. Lähetämme sinulle tiedon asiasta sähköpostitse ja palautamme rahasi takaisin maksutapasi mukaisesti.

Jos olet ilmoittanut meille väärän toimitusosoitteen, emme voi toimittaa tilausta perille. Tällöin lähetys palautuu takaisin verkkokauppaamme. Tästä aiheutuu meille lisätyötä ja mahdollisesti myös lisäkuluja. Näissä tilanteissa perumme tilauksen automaattisesti ja palautamme tuotteiden hinnan takaisin maksutapasi mukaisesti. Vähennämme tuotteiden hinnasta 10 € käsittelykulut ja mahdolliset muut takaisin lunastuksesta aiheutuneet kulut. Toimituskuluja emme palauta takaisin.

Jos palautunut tilauksesi on lähetetty postikuluitta (olet käyttänyt ilmaiseen toimitukseen oikeuttavaa alennuskoodia tai tilauksen arvo on ylittänyt 120 €), vähennämme 10 € käsittelykulujen lisäksi 6,99 €.

Emme lähetä palautuneita tilauksia uudelleen. Jos haluat vastaanottaa tilatut tuotteet uudelleen, voit tehdä uuden tilauksen verkkokauppamme kautta.

Pidätämme itsellämme oikeuden peruuttaa asiakkaan tekemät tilaukset, jos

 • asiakas tekee toistuvasti (yli 3 kertaa) tilauksia ja palauttaa lähes kaikki tuotteet
 • tilaukset palautuvat toistuvasti (yli 3 kertaa) takaisin verkkokauppaamme sen vuoksi, että asiakas ei ole noutanut lähetystä automaatista tai noutopisteestä
 • tuotetta on käytetty ennen kuin se on palautettu verkkokauppaamme takaisin
 • asiakas on käyttäytynyt epäasiallisesti, esimerkiksi uhkaillut, kiristänyt ja haukkunut ja/tai laiminlyönyt kaupan toimitus- ja palautusehtoja.

3. TOIMITUSAJAT

Pyrimme siihen, että saat tilaamasi tuotteet mahdollisimman nopeasti. Kokonaistoimitusaikamme (= tilauksen käsittely verkkokaupassa + Postin toimitusaika) on pääsääntöisesti 1-4 arkipäivää. 

Postitamme tuotteet pääsääntöisesti 1-2 arkipäivän sisällä tilauksen vastaanottamisesta. Ruuhka-aikoina ja poikkeustapauksissa toimitusajat ovat pidempiä. 

Verkkokauppamme toimittaa kaikki myymänsä tuotteet Postin välityksellä. Käytämme yhteistyökumppanina Pakettikauppaa. 

Kuljetusyhtiöiden toimitusajat ovat arvioita, eikä verkkokauppamme voi taata tuotteiden saapuvan arvioidussa ajassa. Pyhäpäivät ja ruuhkat esimerkiksi pääsiäisenä ja jouluna pidentävät toimitusaikoja. 

Jos haluat saada tilaamasi tuotteet nopeammin, tee tilaus arkipäivinä klo 12 mennessä. Näin tilauksesi ehtii saman päivän postitukseen. Parhaimmassa tapauksessa lähetys saapuu jo tilausta seuraavana päivänä.

4. TOIMITUSTAVAT JA -KULUT

Toimituskulut sisältävät postitus- ja pakkauskulut. Yli 120 euron tilaukset lähetämme sinulle ilmaiseksi. Chillamossa on valittavissa seuraavat toimitustavat:

Postin pikkupaketti 4,99 €

Saat pikkupaketin omaan postilaatikkoosi tai -luukkuusi muun postin mukana. Perillä 1-3 arkipäivän kuluttua lähettämisestä. Lähetyksen kulkua voi seurata netissä tai OmaPosti-sovelluksella.

Postipaketti 6,99 € 

Toimitus Postiin tai pakettiautomaattiin. Perillä 1–2 arkipäivän kuluttua lähettämisestä. Noudettavissa 7 päivän ajan. Lähetyksen kulkua voi seurata netissä tai OmaPosti-sovelluksella.

Postin kotipaketti 15,99 €

Toimitus ovelle itsellesi sopivaan aikaan klo 9-21.

Kotiinkuljetus on mahdollinen Manner-Suomessa niihin osoitteisiin, joihin on katkeamaton maantieyhteys. Kaupunkialueilla voit valita toimitusajan useista eri vaihtoehdoista. Haja-asutusalueilla saat puhelinsoiton etukäteen. Lähetyksen kulkua voi seurata netissä tai OmaPosti-sovelluksella. 

5. NOUTAMATON LÄHETYS

Lähetyksen noutamatta jättäminen ei ole sama asia kuin kuluttajasuojalain mukainen palautus. Jos tilauksesi palautuu meille noutamattomana, palautamme automaattisesti rahasi takaisin tilatuista tuotteista. Tällöin vähennämme tuotteiden hinnasta 10 € käsittelykulut ja mahdolliset muut takaisinlunastuksesta aiheutuneet kulut. Emme palauta postikuluja noutamattomille tilauksille.

Jos noutamaton tilauksesi on lähetetty postikuluitta (olet käyttänyt ilmaiseen toimitukseen oikeuttavaa alennuskoodia tai tilauksen arvo on ylittänyt 120 €), vähennämme palautuksesta 10 € käsittelykulujen lisäksi 6,99 € toimituskulut.

Emme lähetä noutamattomia tilauksia uudelleen. Jos haluat vastaanottaa tilatut tuotteet uudestaan, voit tehdä uuden tilauksen verkkokauppamme kautta.

Asiakkaan väärin ilmoittama puhelinnumero ja/tai sähköpostiosoite voivat johtaa siihen, että saapumisilmoitus ei ole mennyt perille ja tilaus on tästä johtuen palautunut verkkokauppaamme noutamattomana takaisin. Tällaisissa tapauksissa Tmi Chillamer on oikeutettu perimään 10 € käsittelykulut ja tarvittaessa myös 6,99 € toimituskulut.  

6. MAKSUTAVAT

Chillamossa voit maksaa tilauksesi helposti ja turvallisesti useilla eri maksutavoilla. Alla kerromme tarkemmin näistä maksutavoista

6.1. Shopify Payments

Käytämme Shopify Payments -palvelua. Se mahdollistaa maksamisen Visa- ja Mastercard -luottokorteilla sekä nopeutetuilla maksuvaihtoehdoilla Shop Pay:llä, Apple Pay:llä ja Google Pay:llä. Nopeutetut maksut tallentavat maksu- ja toimitustietosi, jotta voit maksaa seuraavalla kerralla nopeammin. Kun palaat nopeutettua maksua tarjoavaan kauppaan, tietosi täytetään kassalla automaattisesti.

6.2. Paytrail

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä

www.paytrail.com

Pankkimaksut

Käytössäsi on kaikkien suomalaisten pankkien maksupainikkeet. Voit maksaa Aktian, Danske Bankin, Handelsbankenin, Nordean, Oma Säästöpankin, Osuuspankin, POP-pankin, Säästöpankin, S-pankin ja Ålandsbankenin maksupainikkeilla. Tiliotteellasi maksunsaajana näkyy Paytrail Oyj, sillä se välittää maksusi verkkokauppiaalle. Verkkokaupasta sinut ohjataan suoraan omaan pankkiisi suorittamaan maksu turvallisesti.

Luottokorttimaksut

Voit maksaa verkkokaupassa Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard-, Debit MasterCard - ja American Express -korteilla. Verkkokaupassa ovat käytössä kansainväliset Verified by Visa -, MasterCard SecureCode - ja American Express SafeKey -todentamispalvelut. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää asiakkaan maksaman maksukorttimaksun suoraan kauppiaalle. Korttimaksaminen tapahtuu turvallisesti Netsin SSL-suojatulla maksulomakkeella. Verkkokaupalla eikä Paytrail Oyj:llä ole pääsyä korttitietoihin eikä maksukortin tietoja tallenneta järjestelmiimme.

Mobiilimaksutavat

Mobiilimaksutavat Pivo, MobilePay ja Siirto ovat sovelluksessa toimivia palveluita, joilla voi maksaa verkko-ostoksia tilisiirtona tililtään tai korttimaksuna kortiltaan hyväksymällä maksun kyseisessä sovelluksessa. Pivolla onnistuvat lisäksi Siirto-maksut, jolloin maksun voi hyväksyä missä tahansa Siirtoa tukevassa sovelluksessa.

Pivo

Käyttöehdot ovat tarjolla Pivon sivuilla: Pivon käyttöehdot.

MobilePay

Maksuehdot ovat tarjolla MobilePayn sivuilla: MobilePayn maksuehdot

Siirto

Siirto-maksuihin sovellettavat ehdot:
OP:n yleiset euromaksuehdot
Siirto-palvelun käyttöehdot Nordealla [PDF]

Jousto lasku ja osamaksu

Tarjoamme mahdollisuuden maksaa laskulla tai osamaksulla yhteistyössä Jouston kanssa. Jousto lasku ja osamaksu on kotimainen palvelu, jolla teet ostoksesi nopeasti ja turvallisesti. Jousto on tarkoitettu yksityishenkilöille, jotka ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti.

Joustolla saat 30 vuorokautta korotonta maksuaikaa. Ostokseen lisätään 2,90 €:n laskutuslisä. Laskun saatuasi voit päättää maksatko sen kokonaan vai osissa. Osamaksulla voit maksaa ostoksesi jopa 36:ssa erässä, alkaen 9,90 €/kk. Jousto osamaksun kustannukset ovat 3,90 €/kk ja 19,90 %:n luottokorko. Voit maksaa Joustolla 30–3000 euron ostoksia.

Joustolla ostaminen on turvallista. Ensimmäisen ostoksen yhteydessä teet vahvan sähköisen tunnistautumisen. Palaavana asiakkaana voit tunnistautua helposti puhelimeen lähetettävän kertakäyttöisen koodin avulla. Jokaisen ostoksen yhteydessä teemme reaaliaikaisen ja automatisoidun luottopäätöksen. Maksutapahtuma ja tietojen välitys tapahtuu aina suojatussa yhteydessä. Lasku toimitetaan sähköpostitse. Luotonmyöntäjänä toimii Aurajoki Nordic Oy.

Lue lisää Joustosta osoitteessa www.jousto.com. Jousto –verkkokaupan mukavin maksutapa!

HUOM! Jos sinulla on kysyttävää osamaksu- ja laskutusasioissa sekä laskujen maksamiseen liittyvissä asioissa, ota yhteyttä rahoituspalvelujen tarjoajaan. Chillamo ei ole millään tapaa vastuussa asiakkaan ja maksupalveluntarjoajan välisistä sopimuksista.

6.3. PayPal

Voit maksaa tilauksesi helposti PayPalin kautta maksukorteilla (ei vaadi PayPal-tiliä) tai PayPal-tilillä. PayPal-tili on helppoa ja ilmaista avata. Voidaksesi avata PayPal-tilin, tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen sekä maksukortin tai pankkitilin. Siirry PayPalin sivuille ja klikkaa ”Sign Up” avataksesi tilin. PayPal tukee kaikkia yleisimpia maksukortteja, myös Visa Electronia. Jos lisäät PayPaliin maksukorttisi, sinun ei tarvitse siirtää PayPaliin rahaa. PayPalia voi käyttää myös nettilompakkona, eli voit säilyttää siellä rahaa ja käyttää saldosta aina tarvittaessa.

Lisätietoja saat osoitteesta paypal.com.

7. PALAUTUSOIKEUS

Kuluttajasuojalain mukaan asiakas voi perua verkkokaupassa tehdyn sopimuksen 14 päivän kuluessa. Chillamossa tarjoamme asiakkaille pidennetyn 30 päivän palautusoikeuden.

Sinulla on oikeus peruuttaa fyysisiä tuotteita koskeva tilauksesi 30 päivän kuluessa tuotteiden vastaanottamisesta. Jos tuotetta ei ole ehditty lähettää sinulle peruutusilmoituksen saapuessa asiakaspalveluumme, perimme vain käsittelykulut (2 €). Maksamasi summa palautetaan käsittelykuluja lukuun ottamatta takaisin maksutapasi mukaisesti.

Jos tilaus on jo ehditty lähettää, sinun tulee ottaa välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteella asiakaspalvelu@chillamo.com kirjallisten palautusohjeiden saamiseksi.

  Sinulla on oikeus tutustua tuotteeseen ja kokeilla sitä 30 päivän aikana. Huolehdi tuotteesta ja kaikista sen mukana toimitettavista tarvikkeista siihen saakka, kunnes olet päättänyt pitää sen. Tuote on aina palautettava sen alkuperäisessä pakkauksessa. Myös tuotteen mukana tulleet tarvikkeet, ohjeet, ilmaiset kylkiäistuotteet ja lisäosat tulee palauttaa. Jos näin ei ole, emme hyvitä tuotteesta täyttä hintaa.

  Kun kokeilet tuotetta, sinun tulee huolehtia, ettei siihen tule esimerkiksi tahroja, hilsettä, karvoja tai naarmuja. Jos palautat tuotteen, siinä ei saa minkäänlaisia käytön jälkiä. Ostaja vastaa lain mukaisesti arvon alentumisesta, jos hän on ottanut tuotteen käyttöön. 

  Palautuksen ehtona on, että tuote on käyttämätön, alkuperäisessä ja myyntikuntoisessa pakkauksessa sekä vahingoittumaton.

  Osalla tuotteistamme on rajoitettu palautusoikeus. Nämä rajoitukset määräytyvät kuluttajasuojalain 6. luvun 16 pykälän mukaisesti. 

  1. Sinetöidyillä tuotteilla ei ole palautusoikeutta sen jälkeen, kun pakkaus on avattu.
  2. Hygienia- ja intiimituotteilla ei ole palautusoikeutta pakkauksen avaamisen jälkeen, koska tuote ei ole palautettavissa myyntiin luonteensa vuoksi. Chillamossa rajoitetun palautusoikeuden piiriin kuuluvat:
   • sieraintenlaajentajat ja muut nenähengitystuotteet
   • kuorsaus- ja uniapneakiskot
   • purentakiskot
   • kielistabilisaattorit
   • leuka- ja kaulatuet
   • korvatulpat
   • korvanpuhdistajat
   • hieronta- ja aromaöljyt
   • suukojeiden puhdistustuotteet- ja välineet.

  Kaikista palautuksista on aina sovittava erikseen Chillamon kanssa. Kun haluat palauttaa tuotteen, ota sähköpostitse yhteyttä asiakaspaveluun osoitteeseen asiakaspalvelu@chillamo.com. Lähetämme sinulle yhteydenoton jälkeen kirjalliset palautusohjeet.

  Emme lunasta asiakaspalautuksia tai postiennakkolähetyksiä. Älä siis kirjoita palautuksen päälle “asiakaspalautus”, koska emme korvaa niiden ostohinnasta mitään.

  Emme lunasta myöskään palautuksia, joista ei ole sovittu Chillamon kanssa ja joita ei ole lähetetty kirjallisten palautusohjeiden mukaisesti. 

  Palauttaminen on maksullista. Sinun tulee maksaa palautuskulut itse, eikä niitä korvata jälkikäteen.

  Kun olemme vastaanottaneet tuotteen ja tarkastaneet sen kunnon, palautamme alun perin maksamasi summan käytetylle maksutavalle viimeistään 7 arkipäivän sisällä. Huomioimme mahdollisen arvonalentuman. Jos arvonalentuma on 100 % hinnasta, emme palauta mitään. Takaisin lähetyksestä aiheutuvia kuluja ja mahdollisia pakkausmateriaaliostoksia ei korvata.

  Palautettavat tuotteet tulee pakata huolellisesti, jotta ne saapuvat ehjänä perille verkkokauppaamme. 

  Tuotteen vaihtaminen

  Chillamossa tuotteilla ei ole vaihto-oikeutta. Jos haluat vaihtaa tuotteen esimerkiksi eri kokoon, niin palauta tuote omalla kustannuksella erillisen ohjeen mukaan. Saat ohjeen ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun sähköpostitse. Kun olet palauttanut tuotteen, voit tehdä uuden tilauksen. 

   8. REKLAMAATIOT

  Tässä kerromme, kuinka sinun tulee toimia seuraavissa tilanteissa:

  8.1. Jos tilauksesi mukana tullut tuote on väärä, tuotteita puuttuu tai tuote on virheellinen

  Ilmoita asiasta välittömästi  asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteella asiakaspalvelu@chillamo.com. Sinun tulee ilmoittaa viestissä tilausnumero, joka löytyy tilausvahvistuksesta ja lähetteestä. Virheellinen tuote korvataan pääsääntöisesti toimittamalla virheetön tuote tilalle. Jos tämä ei ole mahdollista, palautamme tuotteesta maksetun hinnan maksutapasi mukaisesti, kun viallinen tuote on palautettu.

  8.2. Jos lähetys ei saavu perille kohtuullisessa ajassa (noin 8 arkipäivän sisällä postituksesta)

  Ota yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteella asiakaspalvelu@chillamo.com. Ryhdymme selvittämään asiaa Pakettikaupan kautta. 

  8.3. Jos tilaamasi tuotteet ovat vahingoittuneet kuljetuksessa

  1. Sinun vastuullasi on ilmoittaa tuotteen vahingoittumisesta suoraan Postille mieluiten heti luovutuksen yhteydessä tai kirjallisesti 14 vuorokauden sisällä lähetyksen vastaanottamisesta. Tee ilmoitus Postille tämän sähköisen lomakkeen kautta.

  Jos vahingoittumisesta ei ole ilmoitettu lainkaan kuljetusyhtiölle, se katsoo, että lähetys on toimitettu ehjänä perille. MUISTA SIIS TEHDÄ VAHINKOILMOITUS!

  2. Kun olet tehnyt vahinkoilmoituksen, hae sen jälkeen korvausta vahingoittuneesta tuotteesta Chillamosta. Tee vapaamuotoinen hakemus, jonka lähetät asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteella asiakaspalvelu@chillamo.com. Laita hakemukseesi vähintään tilausnumero, tarkat yhteystietosi ja kuvaus vaurioituneista tuotteista. Liitä hakemukseesi myös kuvia vahingoittuneesta pakkauksesta ja tuotteesta.

  3. Kun olemme vastaanottaneet ja käsitelleet korvaushakemuksesi, verkkokauppamme tekee korvaushakemuksen Pakettikaupalle, jota käytämme yhteistyökumppanina kuljetuksissa.

  8.4. Jos tulee riitaa sinun ja verkkokauppamme välille

  Mahdolliset riita-asiat pyritään aina ensisijaisesti sopimaan asiakkaan ja verkkokauppamme kesken. Jos riitaa ei saada tällä tavalla ratkaistua, voit ottaa yhteyttä Kilpailu- ja kuluttajaviraston valtakunnalliseen kuluttajaneuvontaan. Vasta tämän jälkeen sinulla on oikeus hakea ratkaisupyyntöä kuluttajariitalautakunnalta. Lisäksi sinulla on oikeus viedä riita-asia tuomioistuimeen eli käräjäoikeuden ratkaistavaksi.