Chillamo-blogi

Näin valitset parhaat korvatulpat nukkumiseen
Melu häiritsee unta monella eri tavalla. Siksi melulta kannattaa suojautua nukkujan korvatulppien avulla. Nykypäivänä kaupat pursuavat mitä erilaisempia korvatulppia. Vaihtoehtojen paljouden edessä voi olla haastavaa löytää parhaat korvatulpat nukkumiseen. Tämä blogiartikkeli kertoo sinulle 6 asiaa, joita kannattaa miettiä ennen nukkujan korvatulppien hankintaa.
20 tapaa nukkua paremmin helteellä
Kärsitkö hikisistä ja huonosti nukutuista öistä helteellä? Oletko aivan väsynyt? Et ole tämän ongelman kanssa todellakaan yksin! Onneksi on olemassa monia hyviä tapoja parantaa unta kuumina helleöinä. Lue blogipostauksemme ja ota käyttöön helleajan parhaat univinkit.
8 silkin ominaisuutta, jotka edistävät hyvää unta
Joko olet kokeillut silkkiä? Se on paras materiaali erilaisille unituotteille, kuten tyynyliinoille, lakanoille ja unimyssyille. Silkkikangas voi edistää nukahtamista ja nukkumista useista syistä, jotka liittyvät sen ainutlaatuisiin ominaisuuksiin. Tässä blogiartikkelissa paljastan nämä silkin ominaisuudet ja kerron omista kokemuksistani silkkituotteiden käyttäjänä.
Miten lopettaa suu auki nukkuminen?
Suu auki nukkuminen ja suun kautta hengittäminen ovat hyvin haitallisia kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Siksi tästä tavasta kannattaa päästä eroon mahdollisimman nopeasti. Tämä blogiartikkeli kertoo viisi erilaista tapaa, kuinka voit lopettaa suu auki nukkumisen.
11 erinomaista syytä käyttää unimaskia
Unimaski on kooltaan pieni, mutta sitäkin tehokkaampi hyvän unen apuväline. Sen monipuoliset hyödyt on pystytty osoittamaan myös tieteellisesti. On tosiasia, että mitä pimeämmässä nukut, sitä parempaa on unen laatusi. Jos vielä epäröit unimaskin tarpeellisuutta, lue tästä blogijulkaisusta 11 perustelua unimaskin hyödyistä.
Kokemuksia sierainten laajentajan käyttämisestä
Tässä blogiartikkelissa pääset tutustumaan Chillamo-verkkokaupan asiakkaiden kokemuksiin sierainten laajentajan käyttämisestä. Artikkelissa on aitoja arvosteluja aidoilta asiakkailta. Nämä asiakaskokemukset voivat auttaa sinua sopivan sieraintenlaajentajan löytämisessä.
Mikä on sierainten laajentaja ja kenelle se sopii?
Sierainten laajentaja on kooltaan pieni, mutta teholtaan hämmästyttävän suuri nenähengitystä edistävä väline. Silti sieraimia laajentavat tuotteet ovat vain harvojen ihmisten tiedossa ja käytössä. Tämä blogiartikkeli kertoo sinulle, mikä on sierainten laajentaja, miksi sitä kannattaa käyttää ja kenelle se sopii.
Nenähengityksen hyödyt: 11 syytä hengittää nenän kautta
Nenän kautta hengittämisen merkitys terveydelle on todella suuri. Harva ihminen tietää sitä, että vääränlainen hengitys eli suuhengitys on monien sairauksien ja oireiden, kuten kuorsauksen, uniapnean, unettomuuden, erektiohäiriöiden, astman ja ADHD:n taustavaikuttaja. Tämän blogiartikkelin luettuasi ymmärrät, miksi sinun kannattaa pitää suu kiinni ja hengittää nenän kautta. Se on kenties tärkein terveysteko, jonka voit itsellesi tehdä!
10 syytä, miksi SOVA Aero on paras purentakisko
Purentakisko on yleisimmin käytetty hoitomuoto hampaiden narskuttelussa eli bruksismissa. Markkinoilla on hyvin monenlaisia ja ikävä kyllä myös huonolaatuisia purentasuojia. Jos haluat saada rahoillesi vastinetta ja hankkia itsellesi parhaan purentakiskon, niin valintasi on SOVA Aero -purentakisko. Tämä blogiartikkeli kertoo sinulle 10 syytä, miksi kannattaa ostaa juuri SOVA Aero.
Sinivalolasien hyödyt
Sinivalolasien hyödyt ovat monipuoliset. Ne liittyvät muun muassa uneen ja silmien hyvinvointiin. Tässä blogikirjoituksessa esitellään 5 erinomaista syytä, miksi sinun kannattaa käyttää sinivalolaseja. Tiedät sinivalolasien tehon vain kokeilemalla!
Näillä univinkeillä kesäaikaan siirtyminen onnistuu parhaiten
Kesäaikaan siirtyminen merkitsee valostumista iltapainotteisesti. Tämä ei ole laisinkaan hyvä asia unen kannalta katsottuna. Todella moni kärsiikin keväällä ja kesällä uniongelmista. Kellojen siirtelystä johtuviin uniongelmiin auttavat pitkälti samat vinkit kuin uneen liittyviin haasteisiin yleensäkin.
14 syytä, miksi kuorsaus ja uniapnea ovat haitallisia terveydellesi
Oletko tietoinen, että kuorsaus ja uniapnea ovat monin tavoin haitaksi terveydellesi. Hoitamaton uniapnea voi olla jopa hengenvaarallinen. Tämän blogiartikkelin luettuasi tiedät, millaisia haittavaikutuksia kuorsaukseen ja uniapneaan voi liittyä. Näin sinun on myös helpompi etsiä apua kuorsaukseen.
Kuorsauksen hoito kotikonstein: 14 tapaa lopettaa kuorsaus
Kuorsaus on terveyttäsi uhkaava vaiva. Sille kannattaa tehdä jotakin jo varhaisessa vaiheessa. Lievää kuorsausta voidaan useimmiten hoitaa kotikonstein. Tärkeintä kuorsauksen hoidossa on se, että valitset hoitokeinot kuorsauksen syyn perusteella. Tässä blogiartikkelissa esitellään 14 kuorsauksen hoidon kotikonstia, joista voit valita sinulle sopivat vaihtoehdot.
Pikaopas kuorsauksen hoitotuotteiden valintaan
Nykypäivänä kaupat ovat pullollaan mitä erilaisempia kuorsauksen hoitoon tarkoitettuja tuotteita. Moni ihminen on pää pyörällään eri vaihtoehtojen edessä ja miettii, mikä tuote voisi toimia minulla. Tämä pikaopas auttaa sinua tunnistamaan "kuorsaustyyppisi" ja löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivat apuvälineet kuorsauksen lopettamiseksi tai hillitsemiseksi.
40 tapaa nukkua paremmin
Hyvä uni on terveyden ja hyvinvoinnin kulmakivi. Silti aivan liian moni kärsii univajeesta ja uniongelmista. Nukkuminen on kyky, jota voit kehittää läpi elämän. Tämä blogiartikkeli esittelee 40 erilaista tapaa nukkua paremmin. Jokainen meistä on yksilö ja siksi kunkin on löydettävä omat toimivat tavat hyviin yöuniin. Tutustu tähän artikkeliin ja valitse sinulle sopivat hyvän unen keinot ja ryhdy toteuttamaan niitä.
Miten sinivalolasit ja polarisoidut aurinkolasit eroavat toisistaan?
Sinivalolasit ovat hyvin uusi asia verrattuna aurinkolaseihin. Nämä kummatkin lasit näyttävät ulkoisesti samanlaisilta, mutta ne ovat muilta ominaisuuksiltaan erilaisia. Tämä blogiartikkeli kertoo sinulle tyypillisimmät erot sinistä valoa suodattavien ja polarisoitujen silmälasien välillä.
10 faktaa MBSR-ohjelmasta
MBSR-ohjelma (Mindfulness-Based Stress Reduction) on maailman tutkituin tietoiseen läsnäoloon perustuva menetelmä. Tämän blogiartikkelin luettuasi ymmärrät, mistä MBSR-ohjelmassa oikein on kyse.
Näin mindfulness voi auttaa sinua nukkumaan paremmin
Mindfulness-harjoitteiden säännöllinen tekeminen edistää unta monen eri tekijän kautta. Tämä blogiartikkeli kertoo sinulle tiivistetysti, miten mindfulness voi olla apuna unettomuuden ja muiden uniongelmien hoidossa ja siten parantaa elämänlaatuasi.
10 syytä, miksi univaje on vakava terveysriski
Nukutko toistuvasti liian vähän? Tunnetko olosi jatkuvasti väsyneeksi? Jos vastasit KYLLÄ, et ole asian kanssa yksin! Univajeesta ja väsymyksestä on tullut maailmanlaajuisesti uusi normaali. Unenpuutteen seuraukset ovat todella järkyttävät. Lue tämä blogipostaus, niin tiedät 10 syytä, miksi univaje on niin vakava riski terveydellesi.
Hampaiden narskuttelun oireet ja hoito
Hampaiden narskuttelun eli bruksismin oirekirjo on hyvin laaja. Se voi vakavimmillaan johtaa hengenvaaralliseen hammasytimen tulehdukseen. Moni narskuttelee yöllä ja ei ole edes tietoinen tästä terveyttä uhkaavasta vaivastaan. Onneksi bruksismia voi hoitaa monella eri tavalla. Tästä blogipostauksesta voit lukea 16 tapaa narskuttelun hoitoon. Valitse niistä omasi!
12 syytä, mistä hampaiden narskuttelu voi johtua
Hampaiden narskuttelu eli bruksismi on jatkuvasti yleistyvä vaiva. Siitä on haittaa narskuttelijan terveydelle ja se voi häiritä myös vuodekumppanin unta. Bruksismi on monitekijäinen ilmiö. Siihen liittyy useita fyysisiä ja psyykkisiä tekijöitä. Tästä blogiartikkelista selviää 12 tyypillisintä narskuttelun syytä. Kun tiedät narskuttelusi syyn, pystyt myös hoitamaan sitä paremmin.