Kokemuksia sieraintenlaajentajan käyttämisestä

Kokemuksia sierainten laajentajan käyttämisestä

Kärsitkö nenän tukkoisuudesta ja/tai kuorsauksesta? Mietitkö, miten saada nenä auki ilman nenäsuihketta tai lääkkeitä?

Sierainten laajentaja voi olla hyvä apu nenän tukkoisuuden hoitoon ja nenähengityksen parantamiseen.

Tässä blogiartikkelissa pääset tutustumaan Chillamo-verkkokaupan asiakkaiden kokemuksiin sierainten laajentajan käyttämisestä. Artikkelissa on aitoja arvosteluja aidoilta asiakkailta.

Aivan aluksi on syytä kertoa hieman nenän kautta hengittämisestä ja sen hyödyistä. Hengittäminen, nimenomaan nenähengitys, on yksi terveyden peruspilareista. Silti aivan liian moni ihminen hengittää väärin eli suun kautta.

Oletko sinä yksi heistä?

Miksi kannattaa hengittää nenän kautta?

Nenähengityksen hyödyt ulottuvat hämmästyttävän moneen asiaan elämässä. Nenän kautta hengittäminen on huomattavasti järkevämpää kuin suuhengitys muun muassa siksi, että se

 • parantaa vastustuskykyä erilaisia taudinaiheuttajia kohtaan
 • tehostaa hapenottokykyä ja siten suorituskykyä esimerkiksi urheilun aikana
 • edistää rentoutumista ja rauhoittumista
 • auttaa nukkumaan laadukkaampaa unta
 • ehkäisee ja vähentää kuorsausta ja uniapneaa
 • vähentää astmaa ja allergioita
 • ehkäisee hampaiden reikiintymistä, pahanhajuista hengitystä ja suun tulehduksia
 • helpottaa painonhallintaa.

Jos haluat tietää enemmän nenähengityksen myönteisistä vaikutuksista hyvinvointiin, niin lue blogijulkaisuni ”Nenähengityksen hyödyt: 11 syytä hengittää nenän kautta".

Magneettinen nenäklipsi

Magneettinen nenäklipsi

Mikä on sierainten laajentaja?

Sieraintenlaajentajat on käsitteenä yläotsikko erilaisille sieraimia avaaville ja nenähengitystä tehostaville tuotteille. Näiden tuotteiden nimi, muoto, käyttö-ja toimintatapa sekä materiaali ovat erilaisia. Esimerkiksi Chillamo-verkkokaupassa sieraimia avaavia tuotteita löytyy seuraavilla nimillä:

 • magneettinen nenäklipsi
 • ilmanpuhdistaja
 • nenäteippi
 • pyöreä sierainten laajentaja
 • putkilomallinen sierainten laajentaja
 • ClipAir sierainten laajentaja.

Kaikilla sierainten laajentajilla on sama tehtävä. Ne laajentavat ja avaavat sieraimia sekä helpottavat nenän kautta hengittämistä. Jotkut sieraintenlaajentajat asennetaan sierainten sisään ja toiset taas nenän ulkopuolelle. Silti tuotteen ydintehtävä pysyy samana.

Lue myös blogiartikkelini "Mikä on sierainten laajentaja ja kenelle se sopii?". Tässä julkaisussa esittelen erilaisia sieraimia laajentavia tuotteita ja kerron, kenelle nämä tuotteet erityisesti sopivat.

Kokemuksia sierainten laajentajan käyttämisestä

Kuten aiemmin mainitsin, niin Chillamon valikoimasta löytyy erilaisia sieraimia laajentavia tuotteita. Asiakkaamme ovat antaneet palautetta näistä tuotteista sekä tuotearvostelujen että sähköpostiyhteydenottojen kautta.

Palautteiden perusteella voi tiivistäen todeta, että sierainten laajentajat sopivat hyvin eri tavalla eri ihmisille. Jotkut hyötyvät sieraintenlaajentajan käyttämisestä todella paljon ja toiset eivät juuri lainkaan.

Suurin osa Chillamon asiakkaiden palautteista on myönteisiä. Naiset ovat hieman tyytymättömämpiä sierainten laajentajan käyttämiseen kuin miehet. Palautteista on havaittavissa, että naisilla on enemmän hankaluuksia löytää itselle sopiva sieraintenlaajentajamalli ja koko.

Seuraavaksi kerron, mitä mieltä Chillamon asiakkaat ovat sierainten laajentajan hyödyistä, materiaaleista, käyttämisestä ja koon valitsemisesta. Jokaisessa tuotearvostelussa on kerrottu ensimmäisenä, mitä sieraintenlaajentajaa se koskee. Voit tutustua kaikkiin laajentajiin osoitteessa chillamo.com.

1. Sierainten laajentajan käyttämisestä saatu hyöty

Sieraintenlaajentajan sopivuuteen ja siitä saatavaan hyötyyn vaikuttavat esimerkiksi nenän ja sierainten koko ja rakenteelliset tekijät sekä kyseessä olevan henkilön terveydentila. Myös sierainten laajentajan oikeanlaisella käyttämisellä on tärkeä merkitys hyödyn kannalta.

Tässä palautteita, joissa asiakkaat ovat tyytyväisiä sierainten laajentajan käyttämiseen. Se on mm. helpottanut nenähengitystä ja vähentänyt kuorsaamista.

Pyöreä sieraintenlaajentaja: ”Hämmästyin kokeillessani tuotetta, huomasin eron heti. Oli todella helppo hengittää. Aluksi tuote tuntui oudolta nenässä, mutta siihen tottui kyllä. Käytössäni on koko M ja uskon sen olevan usealle naiselle sopiva. Huomasin heti ensimmäisen yön jälkeen vaikutuksen ja noin viikon jälkeen se on vahvistunut. En tarvitse joka päivä päiväunia ja olen pirteämpi. Kun lähtökohtana oli kova kuorsaus, tuote ei poistanut sitä, mutta helpotti tilannetta suuresti. Kuorsausääni laski merkittävästi. Suosittelen kokeilemaan!” – nimetön (nainen)

ClipAir-sieraintenlaajentaja"Minulle tämä sopi täydellisesti! oli melkein uskomaton olo, kun ensi kerran vuosikymmeniin sain happea nenän täydeltä. Tähän asti suu on kuivunut joka yö ja uni ollut katkonaista. Nyt olen oppinut sovittamaan ClipAirin nenääni niin, että se pysyy siinä koko yön. Se ei haittaa mitenkään, kun on pehmeä ja joustava, mutta pitää silti sieraimet avoimina. Voi kun tällainen olisi ollut olemassa jo kauan sitten! Kiitos Chillamo että toit nämä Suomeen meidän hapenpuutteisten avuksi. (niin, ja hyvä että yksittäiskokoa saa nyt tilata erikseen)" - Raili K.

Magneettinen nenäklipsi”Kovassa käytössä joka yö. Kuorsaus ei ole loppunut, mutta selkeästi vähentynyt. Myös asentohuimaus on poistunut käytön jälkeen, liekö sitten magneetista apua tai ei!” - MirkkaJotkut Chillamon asiakkaat olivat todella pettyneitä, kun sierainten laajentaja ei toiminut toivotulla tavalla. Tässä kaksi palautetta, joissa kummassakin asiakas kokee laajentajan toimineen jopa päinvastaisesti kuin pitäisi eli tukkii nenän ja vaikeuttaa hengitystä.

Pyöreä sieraintenlaajentaja: ”Minulla sierainten laajennin enemmänkin tukkii ilmavirtausta eikä auttanut siis tukkoisuuteen.” - Vilma N.

Magneettinen nenäklipsi: ”Odotin tunnetta, että ilma virtaa nenässä, mutta tuntui enemmän siltä, että tämä tukkii/ahtauttaa nenäkäytävää. En ymmärrä oikein tässä mekanismia, koska ei mielestäni millään tavalla ”levitä” mitään, vaan magneetit ovat vain ”väliseinää” vasten. Liekö nenässä vika sitten. Ei meinaa myöskään pysyä paikoillaan. Ahdisti enemmän kuin helpotti, enkä ole yhtäkään yötä nukkunut tämän kanssa. Jouduin ottamaan pois ennen nukahtamista.” -Janika H.

Ilmanpuhdistaja

Ilmanpuhdistaja

2. Sierainten laajentajan materiaali

Sieraintenlaajentajat valmistetaan pääasiallisesti pehmeästä silikonista, joka täyttää lääketeollisuuden vaatimukset. Silikonin paksuus ja siten myös joustavuus ja kestävyys vaihtelevat erilaisissa sierainten laajentajissa. Esimerkiksi Chillamo-verkkokaupan valikoimassa olevan putkilomallisen sieraintenlaajentajan materiaali on paksumpaa ja jämäkämpää kuin pyöreän laajentajan.

Seuraavassa Chillamon asiakkaiden mielipiteitä sieraimia laajentavien tuotteiden materiaalista.

Pyöreä sieraintenlaajentaja: ”Toimiva sierainlaajennin, joskaan ei kestä hirveän hyvin jokaöistä käyttöä. Pehmeä muovi kellastuu nopeasti ja voi kulua herkästi.” – AK (mies)

Pyöreä sieraintenlaajentaja: ”Sieraintenlaajentaja on mukavan pehmeää ja joustavaa materiaalia, joskin ehkä sen takia on hieman haastava saada kunnolla paikalleen. Muutaman yön jälkeen olen oppinut asentamisen ja laajentaja on pysynyt paikoillaan aamuun asti. Helpottaa hyvin hengittämistä eli toimii minulla :) - Tiina

Putkilomallinen sieraintenlaajentaja: ”Ulkopinta voisi olla pehmeämmästä materiaalista. Tämä kova repii sieraimia. Muuten hengitys toimii paremmin kuin nenäteipillä.” – Kari T.

Putkilomallinen sieraintenlaajentaja: "Helpottaa yöllä nenän kautta hengitystä, aika kova käyttää, vaatii totuttelua ja aikaa käyttää, ei kannata luopua muutaman käytön jälkeen." - Yrjö H.

Putkilomallinen sieraintenlaajentaja.

Putkilomallinen sieraintenlaajentaja

 3. Sierainten laajentajan käyttäminen

Erilaisten sieraimia laajentavien tuotteiden käyttäminen on yleensä helppoa. Joillakin ihmisillä esiintyy kuitenkin alussa vaikeuksia laajentajan asettelussa nenään/sieraimiin. Sopiva tuntuma löytyy vain harjoittelemalla.

Tottuminen sieraintenlaajentajan käyttämiseen vie jokaisella yksilöllisen ajan. Alussa on täysin normaalia, että laajentaja tuntuu nenässä oudolta ja usein myös epämiellyttävältä. Tärkeintä on käyttää sierainten laajentajaa säännöllisesti epämukavuudesta huolimatta. Nenän limakalvot tottuvat yleensä laajentajan olemassaoloon jo muutamassa yössä. Moni luovuttaa aivan liian nopeasti, eikä koskaan näe sieraintenlaajentajan hyötyjä.

Pyöreä sieraintenlaajentaja: ”Toimii yllättävän hyvin ainakin minulla, tuotteen asettelu on jonkin verran hankalaa, jos asentoa ei saa oikeanlaiseksi teho jää huonoksi, mutta tämän ansiosta olen voinut jättää nenäsuihkeen jo melkein kokonaan pois ja toivottavasti pääsen siitä lopullisesti eroon.” – Jouko S.

Magneettinen nenäklipsi: ”Klipsin käyttö on todella vaivatonta ja siihen tottuu saman tien. Kysyin mieheltä useana aamuna et ”No kuorsasinko?” ja vastaus on ollut klipsin käyttöönoton jälkeen ”Et kuorsannut”. Siis toimii!” – Mari M.

Magneettinen nenäklipsi: ”Alkuun tuntui hieman oudolta pitää nenäklipsiä mutta yllättävän nopeasti siihen tottuu. Hengittäminen on helpompaa tämän kanssa kuin ilman.” – nimetön 

Nenäliuska

Nenäliuska

4. Sierainten laajentajan koko

Sieraintenlaajentajan käyttömukavuuteen ja siitä saatavaan hyötyyn vaikuttaa merkittävästi se, onko laajentaja oikean kokoinen käyttäjän sieraimiin/nenään. Jos laajentaja on väärän kokoinen, se ei pysy kunnolla paikoillaan sieraimissa ja tuntuu epämiellyttävältä. Tällöin sieraintenlaajentaja jää käyttämättä, eikä siitä ole mitään hyötyä.

Kun ryhdyt käyttämään sierainten laajentajaa, suosittelen testaamaan eri kokoja, jos se on mahdollista. Chillamon valikoimassa olevasta pyöreästä ja putkilomallisesta sieraintenlaajentajasta sekä ClipAirista löytyy ns. kokeilupakkaus, jossa on useita eri kokovaihtoehtoja. Näin asiakkaamme voivat testailla kotona kaikessa rauhassa, mikä koko sopii parhaiten. 

Magneettinen nenäklipsi: ”Miinuksena että tuntuu irtoavan välillä, muuten ok.” – Annika P.

Putkilomallinen sieraintenlaajentaja: ”Avaa tehokkaasti, mutta epäsymmetrisissä sieraimissa ahtaamman puolen putkilo ei pysy niin hyvin paikoillaan, kuin ns. normaalisieraimissa. Käyttö yöaikaan, koska eivät ole kovinkaan huomaamattomat.” – Toivo

Pyöreä sieraintenlaajentaja: ”Oikein toimiva tuote, joka laajentaa nenää hyvin. Pienessä nenässä paikallaan pysymisessä lieviä haasteita.” - nimetön (nainen)

Pyöreä sieraintenlaajentaja, kokeilupakkaus

 Pyöreä sieraintenlaajentaja, kokeilupakkaus

 

Toivon, että näistä asiakaskokemuksista on sinulle hyötyä, jos/kun ryhdyt valitsemaan sinulle sopivaa sieraintenlaajentajaa. Nenähengitykseen siirtyminen on taatusti hyvinvointiasi edistävä teko. ❤️

Tutustu Chillamon valikoimassa oleviin sieraintenlaajentajiin ja löydä sieltä sinulle sopiva vaihtoehto.

Liity myös Chillamon uutiskirjeen tilaajien joukkoon!


Saatat pitää myös

Katso kaikki