10 syytä, miksi SOVA Aero on paras purentakisko

10 syytä, miksi SOVA Aero on paras purentakisko

Tämä blogiteksti on päivitetty viimeksi 2.10.2024

 

Mietitkö, mistä saisit apua hampaiden narskutteluun eli bruksismiin?

Olet juuri oikeassa paikassa!

Nimittäin...

Kerron tässä Chillamo-blogin artikkelissa SOVA Aero purentakiskosta. Sen 10:stä ominaisuudesta, jotka tekevät siitä parhaan purentakiskon hampaiden narskuttelun kotihoitoon.

Ja lisäksi...

Kerron hieman SOVA purentakisko kokemuksia.

Jos et vielä tiedä, miten monenlaisia ja vakavia oireita narskuttelu voi aiheuttaa, niin lue blogikirjoitukseni "Hampaiden narskuttelun oireet ja hoito".

Tärkeintä on, että ryhdyt tekemään narskutukselle jotakin. 

👉 Nyt siis itse asiaan.

Tässä syitä, miksi SOVA Aero on paras purentakisko

1. Syntynyt pitkän kehitystyön tuloksena

SOVA Aero on ruotsalaisen tohtorin Jan Akervallin sekä hänen tiiminsä kehittämä purentakisko. Se antaa tutkitusti tehokkaan suojan bruksismia vastaan. 

SOVA Aero purentakisko on saanut Dental Advisorin, siis maailman arvostetuimman hammashoitotuotteiden valmistajien palkinnon kolmena vuonna peräkkäin Paras tuote -kategoriassa.

Tämä on yksi osoitus siitä, että SOVA Aero on huippulaadukas hampaiden narskuttelu suoja, joka on läpikäynyt perusteellisen testauksen.

SOVA-tuotteiden menestymisen taustalla ovat huippuosaajat. He kehittävät jatkuvasti uusia teknologioita, jotka suojaavat hampaita yhä paremmin bruksismin tuhoilta. Kun ostat SOVA-purentakiskon, saat rahoillesi taatusti vastinetta.

2. Diffusix-teknologia

SOVA Aerossa (ja muissa SOVA-kiskoissa) on ainutlaatuinen diffusix-teknologia. Sitä ei ole missään muissa hampaiden narskuttelu kiskoissa.

No mikä tekee diffusix-teknologiasta niin erityisen? Nämä 2 asiaa:

  • se hajauttaa hampaiden narskuttelusta ja yhteenpuremisesta aiheutuvan voiman ja siten säästää hampaita
  • sen erityiset vaimennusvyöhykkeet antavat maksimaalisen suojan bruksismin terveyshaitoille.
SOVA-purentakiskojen ominaisuudet.

 3. Ohut ja miellyttävä käyttää

Monien hampaiden narskuttelu suojien ongelmana on se, että ne ovat paksuja ja niiden käyttö tuntuu epämiellyttävältä. Ne saattavat jopa haitata nukkumista.

Mutta...

SOVA Aeron kohdalla tätä ongelmaa ei ole. Se on nimittäin Euroopan markkinoiden ohuin purentasuoja. Sen paksuus on ainoastaan 1,6 mm. 

Siis hämmästyttävän vähän.

Eikä siinä vielä kaikki...

SOVA Aero purentakiskon käyttömukavuutta lisää siinä oleva erityinen reiítys. Se helpottaa hengittämistä ja mahdollistaa myös puhumisen ja juomisen kiskon ollessa suussa.

Kerron reiítyksestä vielä lisää myöhemmin.

 4. Kestää kovaa kulutusta

SOVA Aero on ainoa purentakisko, joka on valmistettu biohajoavasta termoplastisesta polymeeristä. Eli selkeämmin sanottuna kestomuovista.

Tämä muovi on jopa 8 kertaa kovempaa ja 30-50 % vahvempaa kuin EVA-muovilaatu (etyyli-vinyyli-asetaatti).

Ja siksi...

SOVA Aeron käyttöikä on pitkä. Parhaimmillaan jopa 120 päivää eli 4 kuukautta. Purentakiskon käyttöikään vaikuttaa toki hampaiden yhteenpuremisen ja hiomisen voimakkuus.

5. Turvallista käyttää

SOVA Aero on CE-sertifioitu purentakisko eli se täyttää EU-direktiivien ja asetusten vaatimukset.

Kaikkia SOVA-purentakiskoja on turvallista käyttää, koska ne eivät sisällä terveydelle haitallisia ainesosia, kuten BPA:ta (bisfenoli A:ta), lateksia (luonnonkumia), PVC:tä (polyvinyylikloridia) ja ftalaatteja (ftaalihapon estereitä, joita käytetään muovien pehmentämiseen).

 

SOVA Aero -purentakisko muotoilemattomana ja muotoiltuna.

 6. Edullinen hinta ja nopeasti käyttövalmis

Moni ihminen ajattelee, että laadukkaan purentakiskon saa ainoastaan oman kotikunnan tai yksityisen hammaslääkärin kautta.

Tämä ei kuitenkaan ole aivan totta!

Michiganin yliopistossa tehty riippumaton tutkimus osoittaa, että SOVA Aero purentakisko suojaa hampaita bruksismin haitoilta yhtä hyvin kuin hammaslääkärin ja hammasteknikon yhteistyönä valmistettu yksilöllinen purentakisko.

Mutta SOVA Aeron etuna on...

Moninkertaisesti edullisempi hinta kuin mittatilauspurentakiskolla.

Jos joudut käymään hammaslääkärillä useita kertoja tai tarvitset erikoishammaslääkärin vastaanottokäyntiä, purentakiskon hinta nousee yhä kalliimmaksi.

Sova Aeron etuna on myös se, että saat tilattua kiskon helposti Chillamo-verkkokaupasta ja kisko on käyttövalmis heti lämpömuotoilun jälkeen.

Eipä tarvitse siis odotella hammaslääkärille pääsyä ja kiskon valmistumista pitkiä aikoja.

7. Ainutlaatuinen reiítys

SOVA Aerossa on reiítys, jota et näe muissa lämpömuotoiltavissa purentakiskoissa. Reiítyksellä on 3 tärkeää tarkoitusta:

  • reiät varmistavat syljen pääsyn hampaisiin ja sieltä pois. Näin hampaiden reikiintymisen (karieksen) riski vähenee merkittävästi verrattuna hammassuojiin, jotka sulkevat hampaat sisäänsä.
  • reiät auttavat purentakiskon muotoilua. Reikien ansiosta voit imeä hammassuojaa sitä muotoillessa ja siten saada sen istumaan täydellisesti juuri sinulle.
  • reiät helpottavat hengittämistä ja mahdollistavat puhumisen ja juomisen kiskoa käytettäessä.

 8. Helppo ja nopea muotoilla

SOVA Aero purentakiskon käyttö edellyttää muotoilua 70-80 asteisessa vedessä. Tämä varmistaa, että kisko istuu suuhun parhaalla mahdollisella tavalla.

Olen itse huomannut, että suurimmalla osalla Chillamon asiakkaista (siis jotka ovat tilanneet SOVA Aeron) lämpömuotoilu onnistuu helposti ja nopeasti ohjeita noudattamalla.

Käytän itsekin SOVA Aeroa. Minulla kiskon muotoilu onnistui ensi yrityksellä ja aikaa siihen kului noin 10 minuuttia.

On kuitenkin totta, että...

Joillekin ihmisille SOVA purentakiskon muotoilu tuottaa hankaluuksia syystä tai toisesta. 

Mutta ei hätää...

Jos lämpömuotoilu ei mene heti ns. putkeen, niin se ei haittaa mitään. SOVA kiskon voi nimittäin muotoilla uudelleen jopa 20 kertaa kestävän materiaalin ansiosta.

SOVA Aero -purentakisko suussa.

 9. Sopii kooltaan lähes kaikille aikuisille

Hampaiden narskuttelu suojan tulee aina yltää poskihampaisiin asti. Muutoin se voi aiheuttaa vakavaa haittaa hampaille.

SOVA Aero on suunniteltu siten, että se sopii kooltaan lähes kaikille aikuisille. Se on siis riittävän suuri suojaamaan myös takahampaat.

(Huom! Lapsille löytyy SOVA Junior purentakisko)

10. Soveltuu sekä yö- että päiväkäyttöön

Hampaiden narskuttelua ja yhteenpuremista voi esiintyä sekä yöllä nukkuessa (unibruksismi) että päivällä hereillä ollessa esimerkiksi jännittävässä tilanteessa tai kiireessä. (valvebruksismi).

SOVA Aero on erittäin ohut purentakisko ja siksi voit käyttää sitä myös päivällä. Kiskon käyttö ei estä puhumista ja juomista, kuten jo aiemmin kerroin.

 

Joko vakuutuit SOVA Aerosta?

Tässä Chillamon asiakkaan Kirsin ajatuksia SOVA Aerosta:

"Olen kärsinyt pitkään niska-hartiaseudun kireyksistä, jotka ovat olleet seurausta hampaiden voimakkaasta puremisesta. Aamulla ikenet ja leuat olleet kipeänä. Olen kokeillut erilaisia purentakiskoja, mutta ne ovat häirinneet yöunta epämukavuudellaan. Vihdoin löytyi oikea apu!

Sova Aero-kiskot ovat niin huomaamattoman ohuet, että eivät haittaa unta lainkaan. Päinvastoin. Olen nukkunut paljon paremmin kun en herää voimakkaaseen purentaan. Muotoilua jouduin opettelemaan pari kertaa, mutta istuvat nyt täydellisesti. Puheesta ei edes huomaa, että on kiskot suussa. Ihanan ohuet! Kiitos teille nopeasta toimituksesta! Suosittelen kauppaa ja tuotetta. Ehdottomasti."

Kuten jo aiemmin mainitsin, niin käytän myös itse SOVA Aero purentakiskoa. 👉 Kurkkaa video, jossa kerron kokemuksistani. 😊

 

Tiesitkö muuten, että...

SOVA-tuoteperheeseen kuuluu myös muita purentasuojia kuin Aero. Niissä kaikissa on samat ainutlaatuiset ominaisuudet.

Jos narskuttelet hampaitasi erittäin voimakkaasti, niin silloin suosittelen SOVA Max purentakiskoa. Tämä kisko on muuten samanlainen kuin Aero, mutta se on hieman paksumpi (silti vain 2,4 mm).

Myös lasten hampaiden narskuttelu yleistyy kovaa vauhtia. Jos sinun lapsesi narskuttelee, kannattaa ottaa käyttöön SOVA Junior purentakisko.

>>> Tutustu tästä Chillamon narskuttelun hoitotuotteisiin ja nauti paremmasta elämänlaadusta ilman bruksismin ikäviä oireita

Liity myös Chillamon uutiskirjeen tilaajaksi! Näin saat hyödyllistä tietoa hyvän unen tuotteista ja siitä, miten voit parantaa nukkumistasi.

 

P.S. Haluatko tietää enemmän minusta, siis Meri Halmetojasta? Lue Chillamo-verkkokaupan tarinamme-osio.