arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Kirjoittaja: Meri Halmetoja / Chillamon kauppias, #hyvänunenlähettiläs

04.08.2021


Chillamo-blogi

Näin valitset parhaat korvatulpat nukkumiseen


Melu häiritsee unta monin eri tavoin. Siksi melulta kannattaa suojautua nukkujan korvatulppien avulla. Nykypäivänä kaupat pursuavat mitä erilaisempia korvatulppia. Vaihtoehtojen paljouden edessä voi olla haastavaa löytää parhaimmat korvatulpat nukkumiseen. Tämä blogipostaus kertoo sinulle 6 asiaa, joita kannattaa miettiä ennen korvatulppien hankintaa.

Kirjoittaja: Meri Halmetoja / Chillamon kauppias, #hyvänunenlähettiläs

04.08.2021


Näin valitset parhaat korvatulpat nukkumiseen

Kirjoittaja: Meri Halmetoja / Chillamon kauppias, #hyvänunenlähettiläs

04.08.2021


Korvatulpat ovat tehokas, helppokäyttöinen ja edullinen tapa parantaa sekä unenlaatua että elämänlaatua. Elämme meluisassa maailmassa, joka ei nuku koskaan. Sinä sen sijaan tarvitset joka yö laadukasta unta voidaksesi hyvin.  

Lue aiemmasta blogipostauksestani Miksi korvatulppien kanssa nukkuminen on järkevää?. Sen luettuasi ymmärrät, että melu häiritsee untasi monella eri tavalla. Kuuloaistisi ei suinkaan sulkeudu yöllä nukkuessasi, vaan aivosi vastaanottavat ja käsittelevät ympäristöstä tulevaa tietoa taukoamatta. Elimistösi reagoi meluun, vaikka sinä itse et havahtuisi unesta.

Yölliseltä melulta kannattaa suojautua korvatulppien avulla. Kaupat pursuavat mitä erilaisimpia tulppia. Tämän runsauden edessä voi olla haastavaa löytää parhaat korvatulpat nukkumiseen. Tämä blogipostaus antaa sinulle vinkkejä, kuinka löydät sinulle sopivimmat nukkujan korvatulpat.

Millaiset ovat korvatulpat ovat parhaimmat nukkumista varten?

Vastaus riippuu pitkälti siitä, keneltä kysyy asiaa.

Jokainen meistä on yksilö. Sinun korvakäytäväsi ovat omanlaisensa niin kooltaan kuin muodoltaan. Myös nukkumistottumuksesi ja muut mieltymyksesi ovat erilaisia kuin jonkun toisen henkilön.

Kukaan ei pysty sanomaan, millaiset korvatulpat soveltuvat sinulle parhaiten nukkumiseen. Saat selville sen vain kokeilemalla erilaisia vaihtoehtoja.

Yleisesti ottaen hyvät nukkujan korvatulpat täyttävät seuraavat 3 kriteeriä ⭐️⭐️⭐️

 • ne tuntuvat miellyttävältä nukkuessa, ovat lähestulkoon huomaamattomat
 • ne pysyvät hyvin paikoillaan ilman, että niiden asentoa tarvitsee korjailla yön aikana
 • ne vaimentavat niin ulkoa kuin sisältä tulevat äänet tehokkaasti.

Miten löydät parhaat korvatulpat nukkumiseen?

Kun valitset korvatulppia nukkumista varten, on hyvä olla tietoinen, että läheskään kaikkia korvatulppia ei ole suunniteltu nukkumiseen. Monet tulpat ovat tarkoitettu päiväkäyttöön esimerkiksi melussa työskentelyyn, matkustamiseen tai konsertissa käymiseen.

Seuraavassa esittelen sinulle 6 erilaista asiaa, joita sinun kannattaa miettiä ennen kuin hankit nukkujan korvatulpat. Korvatulppien laatu ja käyttömukavuus ovat tärkeitä, mutta niiden lisäksi on useita muita huomioitavia asioita. Kysy itseltäsi seuraavat kysymykset. Ne auttavat sinua tulppien valinnassa.

1. Millaisesta materiaalista valmistetut nukkujan korvatulpat haluat?

Korvatulpat luokitellaan usein niiden materiaalin perusteella. Korvatulppia valmistetaan tyypillisesti vaahdosta eli polyuretaanista, vahasta ja silikonista. Näillä kaikilla materiaaleilla on omat hyvät ja huonot puolensa.

 • Polyuretaanista valmistetut korvatulpat ovat kaikista edullisin vaihtoehto. Ne mukautuvat korvakäytävään laajetessaan. Polyuretaanitulpat ovat myös pehmeät ja tuntuvat siten miellyttävältä nukkuessa. Niiden huokoinen materiaali voi edesauttaa bakteerien kehittymistä, joten ne on vaihdettava uusiin riittävän usein.
Hyvänä esimerkkinä polyuretaanitulpista on SwedSafen Original Large -korvatulpat, jotka on tarkoitettu isoille korvakäytäville. Vastaava tuote pienille korvakäytäville on Cool-korvatulpat.
  SwedSafe Original Large -korvatulpat nukkumiseenSwedSafe Cool -korvatulpat nukkumiseen
  • Vahasta tehdyt korvatulpat muotoutuvat ihon lämpötilan mukaan. Ne sopivat erityisesti herkkiin ja ärtyneisiin korvakäytäviin. Niitä ei tarvitse työntää lainkaan korvakäytävään, vaan ne jäävät korvakäytävän suulle. Vahasta tehtyjen korvatulppien vaimennustaso ei ole yhtä hyvä kuin polyuretaanista tehtyjen tulppien. Jos haluat hankkia vahakorvatulpat, niin SwedSafen Classic Wax -korvatulpat on laadukas vaihtoehto.
   SwedSafe Classic Wax -korvatulpat nukkumiseen
  • Silikoni korvatulppia on saatavilla pehmeänä ja kovana. Pehmeästä silikonista valmistetut korvatulpat muotoillaan omaan korvaan sopiviksi. Niitä ei tarvitse työntää korvakäytävään, joten ne sopivat herkille korville. Kovasta silikonista valmistetut korvatulpat puolestaan työnnetään korvakäytävän sisälle. Ne ovat pestävät ja niitä voi käyttää pidemmän aikaa. Kovasta silikonista tehtyjen tulppien vaimennustaso on parempi kuin pehmeästä silikonista valmistettujen.

  Jos haluat pehmeästä silikonista valmistetut tulpat, SwedSafen Silicone -korvatulpat on erinomainen vaihtoehto.

  SwedSafe Silicone -korvatulpat nukkumiseen

   2. Haluatko kertakäyttöiset vai uudelleen käytettävät korvatulpat?

  Korvatulppia on saatavilla kertakäyttöisinä ja uudelleen käytettävinä. Kertakäyttöiset korvatulpat on yleensä valmistettu vähemmän kestävästä materiaalista kuin uudelleen käytettävät tulpat. Monet kertakäyttöiset tulpat kestävät useampaakin käyttökertaa. Ne on kuitenkin heitettävä roskiin ja vaihdettava uusiin niiden likaantuessa.

  Uudelleen käytettävät korvatulpat edellyttävät säännöllistä pesua, jotta korvakäytäviin ei pääse syntymään tulehduksia. Uudelleen käytettävien korvatulppien etuna on vähäisempi jätemäärä ja ne tulevat usein edullisemmaksi pitkässä juoksussa kuin kertakäyttötulpat.

  3. Millainen on korvakäytäväsi?

  Ennen nukkujan korvatulppien hankkimista sinun on syytä miettiä korvakäytäviesi kokoa ja arkuutta. Korvatulppien tulee olla aina sopivan kokoiset. Näin ne pysyvät hyvin paikoillaan koko yön ja estävät ääniä häiritsemästä untasi. Jos korvatulppa menee liian syvälle korvakäytävään, se on liian pieni ja tarvitset isommat tulpat. Jos puolestaan tulppa ei mene kunnolla korvakäytävään ja jää ulkonevaksi, tarvitset pienemmät korvatulpat.

  Joidenkin ihmisten korvakäytävät ovat hyvin arat ja tulehtuvat helposti. Tällöin on suositeltavaa valita joko vahasta tai pehmeästä silikonista valmistetut tulpat. Näitä tulppia ei tarvitse työntää lainkaan korvakäytävän sisälle, joten ne eivät myöskään aiheuta ärsytystä tai epämukavuuden tunnetta.

  4. Millaisen vaimennustason haluat?

  Nukkujan korvatulppien tärkein tehtävä on vaimentaa melua ja auttaa sinua nukkumaan laadukasta unta. Euroopan Unionin alueella käytettävä SNR-arvo (Single Number Rating) kertoo desibeleinä, kuinka paljon korvatulppa vaimentaa ääntä. Korvatulppien SNR on tyypillisesti 22 dB ja 33 dB välillä. Mitä korkeampi SNR-arvo on, sitä tehokkaammin korvatulpat vaimentavat ääniä. Jos haluat korkean vaimennustason, kannattaa valita polyuretaanista ja/tai kovasta silikonista valmistetut korvatulpat.

  Kuusimalliset silikoniset korvatulpat nukkumiseen

  5. Kuinka paljon olet valmis maksamaan nukkujan korvatulpista?

  Korvatulppien hintaan vaikuttavat muun muassa materiaali ja uudelleen käytettävyys. Kertakäyttöiset korvatulpat ovat kaikista edullisimpia. Niiden hinta on vain 2-4 €/pakkaus. Uudelleen käytettävät korvatulpat maksavat useimmiten 7-10 euron välillä. Jos haluat teettää yksilölliset korvatulpat, sinun täytyy olla valmis maksamaan niistä 100-150 €.

  6. Missä asennossa nukut pääsääntöisesti?

  Nukkumisasentosi vaikuttaa siihen, millaiset korvatulpat sinun kannattaa valita. Vaahdosta eli polyuretaanista sekä vahasta ja pehmeästä silikonista valmistetut tulpat sopivat yleensä hyvin kaikkiin nukkumisasentoihin. Kovasta silikonista tehdyt korvatulpat eivät välttämättä sovi kylkinukkujille. 

   

  Nämä kaikki yllä mainitut asiat vaikuttavat siihen, millaiset nukkujan korvatulpat sinun kannattaa valita. Tutki ja kokeile eri vaihtoehtoja, niin löydät kyllä omasi.

  Tutustu Chillamon korvatulppavalikoimaan. Sieltä löydät parhaat korvatulpat juuri nukkumiseen.

  Jos tykkäsit tästä blogipostauksesta, jaathan sitä eteenpäin Facebookissa. Kiitos sinulle ❤️ Löydät jakolinkin postauksen alusta. 

   

   

   

   

   

  Kommentteja


  Kirjoita kommentti

  Huomioi, että kommentit julkaistaan vasta hyväksymisen jälkeen.

  Liittyvät tuotteet

  Kuusimalliset silikoniset korvatulpat esittelykuva.
  Normaali hinta
  8,95€

  Varastossa

  Kuusimalliset silikoniset korvatulpat nukkumiseen


  Yksikköhinta /