Painounimaski -miten se auttaa sinua nukkumaan paremmin?

Painounimaski - miten se auttaa sinua nukkumaan paremmin?

Onko sinulla iltaisin vaikeuksia nukahtamisessa ja rauhoittumisessa? Heräiletkö usein yön aikana? Tai kärsitkö kenties huonolaatuisesta unesta ja heräät siksi väsyneenä uuteen päivään?

Jos vastasit edes yhteen kysymykseen KYLLÄ, niin jatka ihmeessä lukemista.

Tässä blogiartikkelissa kerron sinulle, mikä on painounimaski ja mitä hyötyjä sen käyttämisestä on. Unimaski itsessään on mitä loistavin tapa parantaa omaa nukkumista. Painounimaskissa on normaaliin unimaskiin verrattuna omat erityispiirteensä, jotka tekevät siitä todella monipuolisen ja tehokkaan hyvän unen välineen.

Tässä Chillamon asiakkaan Annen ajatuksia painounimaskista:

"Kuulin hierojaltani painounimaskista, ja melko herkkäunisena painopeiton käyttäjänä kiinnostuin heti. Odotukset olivat korkealla, mutta silti maski yllätti jo ensimmäisen kokeilun jälkeen! Maski laskeutuu painon ansiosta kasvoille juuri sopivasti niin, ettei valoa pääse läpi. Painomaskilla on todellakin samalla tavalla rentouttava ja rauhoittava vaikutus kuin painopeitollakin.
Ihana tuote, lämpimät suositteluni!"

Mikä on painounimaski?

Olet luultavasti kuullut puhuttavan painopeitosta, joka oli aikoinaan hittituote. Kenties painounimaski on sinulle hieman tuntemattomampi tuote. Pian tiedät asiasta enemmän.

Painounimaskin toimintaideologia on samanlainen kuin painopeiton. Se on vaikutukseltaan jopa tehokkaampi kuin tavallinen unimaski. Painounimaski on kaksitehoinen. Se ei pelkästään estä valon pääsyä silmiin, vaan se myös rauhoittaa ja rentouttaa siinä olevan painon ansiosta. Jos tarvitset lisäbuustia rentoutumiseen iltaisin ennen nukkumaanmenoa ja muutoinkin, niin painounimaski voi olla hyvä ratkaisu sinulle.

Painounimaski poikkeaa tavallisesta unimaskista siinä, että sen täytteenä käytetään yleensä mikrolasihelmiä. Joissakin painomaskeissa voi olla täytteenä myös luonnollisempia raaka-aineita, kuten pellavansiemeniä tai laventelin silmuja. Jos painounimaski on täytetty laventelin silmuilla, niin siinä on lisäksi aromaterapeuttisia vaikutuksia.

Painounimaski ei ole mikä tahansa unimaski!

 

Painounimaskin taustalla on syväpaineterapia, jota kutsutaan englannin kielellä nimillä deep pressure therapy tai deep touch pressure therapy (DTP). Syväpaineterapialla tarkoitetaan erilaisia syväpainetuntoon vaikuttavia menetelmiä. Näiden menetelmien kirjo ulottuu painopeitoista ja -maskeista voimakkaisiin karhunhalauksiin, syvähierontaan ja ihmisen päällä makaaviin terapiakoiriin.

Syväpaineterapian hyödyistä on tehty lukuisia tutkimuksia. Sillä on todettu olevan monia myönteisiä vaikutuksia ihmisten hyvinvointiin. Syväpaineterapialla on voimakas vaikutus autonomiseen hermostoon. Se auttaa muun muassa vähentämään sympaattisen hermoston aktivaatiota (siis taistele ja pakene -reaktiota) ja stressihormonien tasoa. Tällä puolestaan on merkittävä vaikutus stressin, ahdistuksen ja pelkojen vähenemiseen sekä nukkumiseen.

Chillamo-painounimaski

Miksi painounimaskia kannattaa käyttää?

Jos tavallisen unimaskin hyödyt ovat suuret, niin painounimaskin myönteiset vaikutukset ovat vieläkin suuremmat. Seuraavassa esittelen sinulle 5 eri hyötyä, miksi painomaski kannattaa ottaa säännölliseen käyttöön.

 1. Painounimaski ensinnäkin parantaa sekä unen laatua että unen määrää. Painounimaski luo kevyen kosketuksen silmien ympärillä oleviin akupainantapisteisiin. Näin painomaski aktivoi serotoniinin ja dopamiinin (hyvän olon hormonit) ja melatoniin (pimeähormoni) eritystä. Siten painomaski nopeuttaa nukahtamista, auttaa pysymään unessa ja parantaa unen laatua. Siinä on siis todellakin tehoa!
 1. Painounimaski estää valon pääsyn silmiin, kuten myös tavallinen unimaski. Täydellinen pimeys edesauttaa käpyrauhasesta erittyvän melatoniinin eritystä. Siten unen laatu paranee ja nukahtaminen helpottuu.
 1. Painounimaski auttaa vähentämään sympaattisen hermoston aktiivisuutta ja stressihormonien eritystä. Näin painomaski helpottaa ahdistusta, pelkoja sekä auttaa rentoutumaan ja rauhoittumaan. Tällä on luonnollisesti myönteinen vaikutus myös uneen.
 1. Yksi merkittävistä syväpaineterapian (DTP) vaikutuksista on kipujen lievittyminen. Moni ihminen on saanut helpotusta päänsärkyyn ja migreeniin painounimaskin avulla. Kun pystyt nukkumaan ilman kipuja, on myös unen laatu parempaa.
 1. Painounimaski parantaa mielialaa kahdella eri tavalla. Se ensinnäkin auttaa nukkumaan paremmin ja sitä kautta saa mielialasi iloisemmaksi ja energisemmäksi. Jokainen meistä tietää, ettei ole paras versio itsestään ilman riittävää unta. Toiseksi painounimaski edistää hyvän olon hormonien, serotoniinin ja dopamiinin, eritystä ja siten vaikuttaa myönteisesti mielialaan ja käyttäytymiseen.

Kenelle painounimaski sopii ja kenelle ei sovi?

Kenties mietit juuri nyt sopiiko painomaski sinulle.

Sekä aikuiset että lapset hyötyvät painounimaskin käyttämisestä. Painomaski sopii erityisen hyvin henkilöille, jotka haluavat nukkua paremmin. Se on myös ihanteellinen esimerkiksi meditointia ja rentoutumisharjoituksia tekeville ihmisille rauhoittavan vaikutuksensa vuoksi.

On myös olemassa tiettyjä sairauksia/häiriöitä, joiden hoidossa painounimaski on osoittautunut erittäin hyödylliseksi. Tällaisia ovat

 • primaarinen unettomuus, joka ei johdu muista sairauksista ja mielenterveyden häiriöistä
 • ahdistus
 • masennus
 • traumaperäinen stressihäiriö
 • aktiivisuuden ja tarkkaavaisuushäiriö (ADHD)
 • autismi
 • dementia
 • levottomat jalat oireyhtymä (RLS).

Painounimaskin käyttö hyödyttää siis hyvin monenlaisia ihmisiä, mutta ei tietenkään aivan kaikkia.

On olemassa kaksi tapausta, jolloin painounimaskia EI SUOSITELLA.

 • Kyljellään nukkuvat, koska tällöin painolla varustettu unimaski ei pysy paikoillaan ja siten hoida tehtäväänsä.
 • Nenähengitysvaikeuksista kärsivät, koska painounimaski voi osaltaan vaikeuttaa nenän kautta hengittämistä. Jos kuitenkin haluat kokeilla painomaskia, on suositeltavaa keskustella asiasta lääkärisi kanssa.

 

Joko vakuutuit painounimaskin hyödyllisyydestä? Jos kiinnostuit tästä painoilla varustetusta unimaskista, niin tutustu laadukkaaseen Chillamo-painounimaskiin.

Jos koit tämän blogipostauksen hyödyllisenä, jaathan sitä eteenpäin Facebook-kavereillesi. Kiitos sinulle. ❤️

Liity myös Chillamon uutiskirjeen tilaajaksi! Löydät linkin kommenttien alapuolelta.

 

Lähteet

The Ultimate Guide to Deep Pressure Therapy. https://harkla.co/blogs/special-needs/deep-pressure-therapy Viitattu 16.6.2021.

The Complete Guide to Deep Pressure Therapy. https://quilityblankets.com/blogs/news/a-complete-guide-to-deep-pressure-therapy-dpt. Viitattu 16.6.2021.

7 Key Benefits of Wearing a Weighted Sleep Mask to Sleep. https://www.imrested.com/7-key-benefits-of-wearing-a-weighted-eye-mask-to-sleep/. Viitattu 16.6.2021.


Saatat pitää myös

Katso kaikki