Painounimaski -miten se auttaa sinua nukkumaan paremmin?

Painounimaski - miten se auttaa sinua nukkumaan paremmin?

Tämä blogiartikkeli on päivitetty 5.3.2024.

 

Onko sinulla iltaisin vaikeuksia nukahtamisessa ja rauhoittumisessa? Tai kärsitkö kenties huonolaatuisesta unesta ja heräät aamulla väsyneenä? 😵‍💫🥱

Jos vastasit edes yhteen kysymykseen KYLLÄ, niin jatka ihmeessä lukemista.

Tässä blogiartikkelissa kerron sinulle, mikä on painounimaski ja mitä hyötyjä sen käyttämisestä on. Ja bonuksena tulee vielä omat kokemukseni. 😃

Painomaskissa on normaaliin silmämaskiin verrattuna omat erityispiirteensä, jotka tekevät siitä todella monipuolisen ja tehokkaan hyvän unen välineen.

Käytän itse oman kauppani painounimaskia lähes joka päivä rentoutumishetkiin ja stressin lievittämiseen (siltä ei voi välttyä yrittäjän arjessa).

Kuvassa köllöttelen sängyssä painomaski kasvoillani. Se on ihan paras unimaski ja tekee niiiiiin hyvää. ❤️

Chillamo painounimaski naisen kasvoilla

Mikä on painounimaski?

Olet luultavasti kuullut puhuttavan painopeitosta tai ehkä nukut sellaisen kanssa.

Mutta...

Mikrolasihelmillä täytetty unimaski on jo paljon tuntemattomampi tuote.

Tästä hyvänä esimerkkinä on Anne. Hän käyttää painopeittoa, mutta ei ollut kuullutkaan painounimaskista ennen kuin hänen hierojansa mainitsi siitä. Nyt Anne on tyytyväinen painotetun unimaskin käyttäjä. 😊

"Kuulin hierojaltani painounimaskista, ja melko herkkäunisena painopeiton käyttäjänä kiinnostuin heti. Odotukset olivat korkealla, mutta silti maski yllätti jo ensimmäisen kokeilun jälkeen! Maski laskeutuu painon ansiosta kasvoille juuri sopivasti niin, ettei valoa pääse läpi. Painomaskilla on todellakin samalla tavalla rentouttava ja rauhoittava vaikutus kuin painopeitollakin. Ihana tuote, lämpimät suositteluni!"

Painomaski on siinä mielessä erinomainen tuote, että sen vaikutus on kaksitehoinen.

 • se ensinnäkin estää valon pääsyä silmiin ja sitä kautta parantaa nukkumista
 • ja toiseksi se myös rauhoittaa ja rentouttaa painon ansiosta

>>> Klikkaa tästä ja lue lisää Chillamo painounimaskista

Mihin painotettu unimaski perustuu?

Painomaskin taustalla on syväpaineterapia. Sitä kutsutaan englannin kielellä nimillä deep pressure therapy tai deep touch pressure therapy (DTP).

Syväpaineterapialla tarkoitetaan erilaisia syväpainetuntoon vaikuttavia menetelmiä. Näiden menetelmien kirjo ulottuu painopeitoista ja -maskeista voimakkaisiin karhunhalauksiin, syvähierontaan ja ihmisen päällä makaaviin terapiakoiriin.

Syväpaineterapian hyödyistä on tehty lukuisia tutkimuksia. Sillä on todettu olevan monia myönteisiä vaikutuksia ihmisten hyvinvointiin.

Syväpaineterapialla on voimakas vaikutus autonomiseen hermostoon. Se auttaa muun muassa vähentämään sympaattisen hermoston aktivaatiota (siis taistele tai pakene -reaktiota) ja stressihormonien tasoa. Tällä puolestaan on merkittävä vaikutus stressin, ahdistuksen ja pelkojen vähenemiseen sekä nukkumiseen.

Miksi painounimaskia kannattaa käyttää?

Jos tavallisen unimaskin hyödyt ovat suuret, niin painotetun unimaskin myönteiset vaikutukset ovat vieläkin suuremmat.

Tässä 5 painotetun unimaskin hyötyä: 

1. Parantaa sekä unen laatua että määrää

Painolla varustettu maski luo kevyen kosketuksen silmien ympärillä oleviin akupainantapisteisiin. Näin se aktivoi serotoniinin ja dopamiinin (hyvän olon hormonit) ja melatoniin (pimeähormoni) eritystä. Siten painomaski nopeuttaa nukahtamista, auttaa pysymään unessa ja parantaa unen laatua.

2. Estää valon pääsyn silmiin

Täydellinen pimeys edesauttaa käpyrauhasesta erittyvän melatoniinin eritystä. Näin unen laatu paranee ja nukahtaminen helpottuu.

3. Rauhoittaa hermostoa

Painotettu maski auttaa vähentämään sympaattisen hermoston aktiivisuutta ja stressihormonien eritystä. Näin painomaski voi helpottaa ahdistusta, pelkoja sekä auttaa rentoutumaan ja rauhoittumaan. Tällä on luonnollisesti myönteinen vaikutus myös uneen.

4. Lievittää kipuja

Syväpaineterapian yksi merkittävistä vaikutuksista on kipujen lievittyminen. Moni ihminen on saanut helpotusta esimerkiksi päänsärkyyn ja migreeniin painounimaskin avulla. Kun pystyt nukkumaan ilman kipuja, myös unen laatu on parempaa.

  5. Parantaa mielialaa

  Painotettu unimaski parantaa mielialaa kahdella tavalla. Se ensinnäkin auttaa nukkumaan paremmin ja sitä kautta saa mielialasi iloisemmaksi ja energisemmäksi.

  Toiseksi painounimaski edistää hyvän olon hormonien, serotoniinin ja dopamiinin, eritystä ja siten vaikuttaa myönteisesti mielialaan ja käyttäytymiseen.

  Chillamo painounimaski edestä ja takaa

   Kenelle painomaski sopii ja kenelle se ei sovi?

   Painounimaski on hyvin käytännöllinen hyvinvointia ylläpitävä ja edistävä väline sekä aikuisille että lapsille. Sitä voi käyttää sekä nukkumiseen että rentoutumiseen.

   Painomaski on hyvin suosittu esimerkiksi joogaajien ja meditoivien ihmisten keskuudessa. 

   Itse teen välillä rauhallista Yin-joogaa, jossa yhdessä asanassa viivytään useita minuutteja. Laitan tällöin painotetun unimaskin kasvoilleni tehostamaan harjoituksen vaikutusta. Tätä suosittelen lämpimästi myös sinulle. ❤️

   Jos elät hyvin kiireistä arkea ja sinulla on vaikeuksia rauhoittua illalla nukkumaan tai nukut huonolaatuista unta, niin painounimaski on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen tuote.

   Chillamon asiakas Elena on samaa mieltä tästä asiasta. 😊

   "Ihana ja pehmeä painounimaski auttaa rentoutumaan ja unen laatu parani selvästi. Tuote oli juuri niin pehmeä ja ihana, kun kuvissa näkyi. Pieni painon tunne on yllättävän voimakkaasti rentouttava. Painounimaski on myös hyvä rauhoittamaan myös stressiä ja kiireisen päivän paras lataushetki."

   On myös olemassa tiettyjä sairauksia/häiriöitä, joiden hoidossa painotettu maski on osoittautunut erittäin hyödylliseksi. Tällaisia ovat

   • primaarinen unettomuus, joka ei johdu muista sairauksista ja mielenterveyden häiriöistä
   • ahdistus
   • masennus
   • traumaperäinen stressihäiriö
   • aktiivisuuden ja tarkkaavaisuushäiriö (ADHD)
   • autismi
   • dementia
   • levottomat jalat oireyhtymä (RLS).

   Mutta..

   Mikään tuote ei sovi aivan kaikille.

   On olemassa 2 syytä, jolloin painounimaskia ei kannata käyttää.

   • Jos nukut kyljellään, niin painolla varustettu unimaski ei pysy paikoillaan, eikä siten hoida tehtäväänsä.
   • Jos kärsit nenän tukkoisuudesta ja nenän kautta hengittäminen on vaikeaa, niin painounimaskia ei välttämättä kannata käyttää.

    

   No mitä mieltä olet painounimaskista? Joko vakuutuit sen hyödyistä?

   Painomaski on monen mielestä paras unimaski.

   Siispä...

   >>> Klikkaa tästä ja tilaa itsellesi Chillamo painounimaski

   Liity myös Chillamon uutiskirjeen tilaajaksi! Löydät linkin kommenttien alapuolelta.

    

   Lähteet

   The Ultimate Guide to Deep Pressure Therapy. https://harkla.co/blogs/special-needs/deep-pressure-therapy Viitattu 16.6.2021.

   The Complete Guide to Deep Pressure Therapy. https://quilityblankets.com/blogs/news/a-complete-guide-to-deep-pressure-therapy-dpt. Viitattu 16.6.2021.

   7 Key Benefits of Wearing a Weighted Sleep Mask to Sleep. https://www.imrested.com/7-key-benefits-of-wearing-a-weighted-eye-mask-to-sleep/. Viitattu 16.6.2021.


   Saatat pitää myös

   Katso kaikki
   20 tapaa nukkua paremmin helteellä
   Miten lopettaa suu auki nukkuminen?