Kokemuksia sieraintenlaajentajan käyttämisestä

Kokemuksia sieraintenlaajentajan käyttämisestä

Mietitkö sieraintenlaajentajan hankkimista nenähengityksen parantamiseksi?

Tässä blogiartikkelissa pääset tutustumaan Chillamo-verkkokaupan asiakkaiden kokemuksiin sieraintenlaajentajan käyttämisestä. Artikkelissa on aitoja arvosteluja aidoilta asiakkailta.

Aivan aluksi on syytä kertoa hieman nenän kautta hengittämisestä ja sen hyödyistä. Hengittäminen, nimenomaan nenähengitys, on yksi terveyden peruspilareista. Silti aivan liian moni ihminen hengittää väärin eli suun kautta.

Miksi kannattaa hengittää nenän kautta?

Nenähengityksen hyödyt ulottuvat hämmästyttävän moneen asiaan elämässä. Nenän kautta hengittäminen on huomattavasti järkevämpää kuin suuhengitys muun muassa siksi, että se

 • parantaa vastustuskykyä erilaisia taudinaiheuttajia kohtaan
 • tehostaa hapenottokykyä ja siten suorituskykyä esimerkiksi urheilun aikana
 • edistää rentoutumista ja rauhoittumista
 • auttaa nukkumaan laadukkaampaa unta
 • ehkäisee ja vähentää kuorsausta ja uniapneaa
 • vähentää astmaa ja allergioita
 • ehkäisee hampaiden reikiintymistä, pahanhajuista hengitystä ja suun tulehduksia
 • helpottaa painonhallintaa.

Jos haluat tietää enemmän nenähengityksen positiivisista vaikutuksista hyvinvointiisi, niin lue blogijulkaisuni ”Nenähengityksen hyödyt: 11 syytä hengittää nenän kautta".

Magneettinen nenäklipsi

Magneettinen nenäklipsi

Mikä on sieraintenlaajentaja?

Sieraintenlaajentaja-käsitteen alle mahtuu monella eri nimellä olevia tuotteita. Esimerkiksi Chillamo-verkkokaupassa sieraimia avaavia tuotteita löytyy seuraavilla nimillä:

 • nenäliuska
 • magneettinen nenäklipsi
 • ilmanpuhdistaja
 • nenäteippi
 • pyöreä sieraintenlaajentaja
 • putkilomallinen sieraintenlaajentaja

Kaikille sieraintenlaajentajilla on nimensä mukaisesti sama tehtävä. Ne laajentavat ja avaavat sieraimia. Näin tukkoinen nenä saadaan auki ja ilma virtaa sujuvammin nenän kautta.

Lue myös blogiartikkelini "Mikä on sieraintenlaajentaja ja kenelle se sopii?". Tässä julkaisussa esittelen erilaisia sieraimia laajentavia tuotteita ja kerron, kenelle nämä tuotteet erityisesti sopivat.

Kokemuksia sieraintenlaajentajan käyttämisestä

Kuten aiemmin mainitsin, niin Chillamon valikoimasta löytyy erilaisia sieraimia laajentavia ja nenähengitystä helpottavia tuotteita. Asiakkaamme ovat antaneet palautetta näistä tuotteista sekä tuotearvostelujen että sähköpostiyhteydenottojen kautta.

Palautteiden perusteella voi tiivistäen todeta, että sieraintenlaajentajat sopivat hyvin eri tavalla eri ihmisille. Jotkut hyötyvät sieraintenlaajentajan käyttämisestä todella paljon ja toiset eivät juuri lainkaan.

Suurin osa Chillamon asiakkaiden palautteista on myönteisiä. Naiset ovat hieman tyytymättömämpiä sierainten laajentajan käyttämiseen kuin miehet. Palautteista on havaittavissa, että naiset kokevat miehiä useammin sierainten laajentajan koon itselleen liian suureksi.

Seuraavaksi kerron sinulle, mitä mieltä Chillamon asiakkaat ovat sieraintenlaajentajan hyödyistä, materiaalista, käyttämisestä ja koon valitsemisesta. Jokaisessa tuotearvostelussa on kerrottu, mitä sieraintenlaajentajaa se koskee. 

1. Sieraintenlaajentajan käyttämisestä saatu hyöty

Sieraintenlaajentajan sopivuuteen ja siitä saatavaan hyötyyn vaikuttavat esimerkiksi nenän ja sierainten koko ja rakenteelliset tekijät sekä kyseessä olevan henkilön terveydentila. Myös sierainten laajentajan oikeanlaisella käyttämisellä on tärkeä merkitys hyödyn kannalta.

Tässä palautteita, joissa asiakkaat ovat tyytyväisiä sieraintenlaajentajan käyttämiseen. Se on helpottanut nenähengitystä ja vähentänyt kuorsaamista.

Pyöreä sieraintenlaajentaja: ”Hämmästyin kokeillessani tuotetta, huomasin eron heti. Oli todella helppo hengittää. Aluksi tuote tuntui oudolta nenässä, mutta siihen tottui kyllä. Käytössäni on koko M ja uskon sen olevan usealle naiselle sopiva. Huomasin heti ensimmäisen yön jälkeen vaikutuksen ja noin viikon jälkeen se on vahvistunut. En tarvitse joka päivä päiväunia ja olen pirteämpi. Kun lähtökohtana oli kova kuorsaus, tuote ei poistanut sitä, mutta helpotti tilannetta suuresti. Kuorsausääni laski merkittävästi. Suosittelen kokeilemaan!” – nimetön (nainen)

Pyöreä sieraintenlaajentaja: ”Tämä toimii minulla tosi hyvin. Olen kokeillut erilaisia sieraintenlaajentimia ja jotkin toimivat niin tai näin, jotkut ärsyttävät ja sattuvat. Tämä tuntuu mukavalta koko yön. Joskus se on irronnut nenästä yön aikana ja sitten sitä saa etsiä aamulla :). Mutta tuote on sopivan pehmeä, mutta jämäkkä minun makuun. Minun yöuneni ovat parantuneet, ja vaimon mielestä kuorsaukseni on huomattavasti lieventynyt. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, jos tällainen tuote kiinnostaa.” – Johan T.
Magneettinen nenäklipsi: ”Kovassa käytössä joka yö. Kuorsaus ei ole loppunut, mutta selkeästi vähentynyt. Myös asentohuimaus on poistunut käytön jälkeen, liekö sitten magneetista apua tai ei!” - Mirkka
Jotkut asiakkaamme ovat todella pettyneitä (ja jopa vihaisia), kun sierainten laajentaja ei toimi toivotulla tavalla. Heidän mielestään sieraintenlaajentaja toimii jopa päinvastaisesti kuin pitäisi eli tukkii nenän ja vaikeuttaa nenähengitystä.

Magneettinen nenäklipsi: ”Odotin tunnetta, että ilma virtaa nenässä, mutta tuntui enemmän siltä, että tämä tukkii/ahtauttaa nenäkäytävää. En ymmärrä oikein tässä mekanismia, koska ei mielestäni millään tavalla ”levitä” mitään, vaan magneetit ovat vain ”väliseinää” vasten. Liekö nenässä vika sitten. Ei meinaa myöskään pysyä paikoillaan. Ahdisti enemmän kuin helpotti, enkä ole yhtäkään yötä nukkunut tämän kanssa. Jouduin ottamaan pois ennen nukahtamista.” -Janika H.

Pyöreä sieraintenlaajentaja: ”Minulla sierainten laajennin enemmänkin tukkii ilmavirtausta eikä auttanut siis tukkoisuuteen.” - Vilma N.

Ilmanpuhdistaja

Ilmanpuhdistaja

2. Sieraintenlaajentajan materiaali

Sieraintenlaajentajat valmistetaan pääasiallisesti pehmeästä silikonista, joka täyttää lääketeollisuuden vaatimukset. Silikonin paksuus ja siten myös joustavuus ja kestävyys vaihtelevat erilaisissa sieraintenlaajentajissa. Esimerkiksi Chillamo-verkkokaupan valikoimassa olevan putkilomallisen sieraintenlaajentajan materiaali on paksumpaa ja jämäkämpää kuin pyöreän laajentajan.

Seuraavassa Chillamon asiakkaiden mielipiteitä sieraimia laajentavien tuotteiden materiaalista.

Pyöreä sieraintenlaajentaja: ”Toimiva sierainlaajennin, joskaan ei kestä hirveän hyvin jokaöistä käyttöä. Pehmeä muovi kellastuu nopeasti ja voi kulua herkästi.” – AK (mies)

Pyöreä sieraintenlaajentaja: ”Sieraintenlaajentaja on mukavan pehmeää ja joustavaa materiaalia, joskin ehkä sen takia on hieman haastava saada kunnolla paikalleen. Muutaman yön jälkeen olen oppinut asentamisen ja laajentaja on pysynyt paikoillaan aamuun asti. Helpottaa hyvin hengittämistä eli toimii minulla :) - Tiina

Putkilomallinen sieraintenlaajentaja: ”Ulkopinta voisi olla pehmeämmästä materiaalista. Tämä kova repii sieraimia. Muuten hengitys toimii paremmin kuin nenäteipillä.” – Kari T.

Putkilomallinen sieraintenlaajentaja.

Putkilomallinen sieraintenlaajentaja

 3. Sieraintenlaajentajan käyttäminen

Erilaisten sieraimia laajentavien tuotteiden käyttäminen on yleensä helppoa. Joillakin ihmisillä esiintyy kuitenkin alussa vaikeuksia laajentajan asettelussa nenään/sieraimiin. Myös tottuminen sieraintenlaajentajan käyttämiseen vie jokaisella yksilöllisen ajan. Tärkeintä on ryhtyä käyttämään laajentajaa, vaikka ensimmäisinä öinä se tuntuisikin hieman oudolta ja epämukavalta nenässä.

Pyöreä sieraintenlaajentaja: ”Toimii yllättävän hyvin ainakin minulla, tuotteen asettelu on jonkin verran hankalaa, jos asentoa ei saa oikeanlaiseksi teho jää huonoksi, mutta tämän ansiosta olen voinut jättää nenäsuihkeen jo melkein kokonaan pois ja toivottavasti pääsen siitä lopullisesti eroon.” – Jouko S.

Magneettinen nenäklipsi: ”Klipsin käyttö on todella vaivatonta ja siihen tottuu saman tien. Kysyin mieheltä useana aamuna et ”No kuorsasinko?” ja vastaus on ollut klipsin käyttöönoton jälkeen ”Et kuorsannut”. Siis toimii!” – Mari M.

Magneettinen nenäklipsi: ”Alkuun tuntui hieman oudolta pitää nenäklipsiä mutta yllättävän nopeasti siihen tottuu. Hengittäminen on helpompaa tämän kanssa kuin ilman.” – nimetön 

Nenäliuska

Nenäliuska

4. Sieraintenlaajentajan koko

Sieraintenlaajentajan käyttömukavuuteen ja siitä saatavaan hyötyyn vaikuttaa merkittävästi se, onko laajentaja oikean kokoinen käyttäjän sieraimiin/nenään. Jos laajentaja on väärän kokoinen, se ei pysy kunnolla paikoillaan sieraimissa ja tuntuu epämiellyttävältä. Tällöin sieraintenlaajentaja jää käyttämättä, eikä siitä ole yhtään mitään hyötyä.

Kun ryhdyt käyttämään sierainten laajentajaa, suosittelen testaamaan eri kokoja, jos se on mahdollista. Chillamon valikoimassa olevasta pyöreästä ja putkilomallisesta sieraintenlaajentajasta löytyy ns. kokeilupakkaus, jossa on neljä eri kokoa. Näin asiakkaamme voivat kaikessa rauhassa testailla kotona, mikä koko sopii parhaiten. 

Magneettinen nenäklipsi: ”Miinuksena että tuntuu irtoavan välillä, muuten ok.” – Annika P.

Putkilomallinen sieraintenlaajentaja: ”Avaa tehokkaasti, mutta epäsymmetrisissä sieraimissa ahtaamman puolen putkilo ei pysy niin hyvin paikoillaan, kuin ns. normaalisieraimissa. Käyttö yöaikaan, koska eivät ole kovinkaan huomaamattomat.” – Toivo

Pyöreä sieraintenlaajentaja: ”Oikein toimiva tuote, joka laajentaa nenää hyvin. Pienessä nenässä paikallaan pysymisessä lieviä haasteita.” - nimetön (nainen)

Pyöreä sieraintenlaajentaja, kokeilupakkaus

 Pyöreä sieraintenlaajentaja, kokeilupakkaus

Toivon, että näistä asiakaskokemuksista on hyötyä, kun ryhdyt valitsemaan sinulle sopivaa sieraintenlaajentajaa. Nenähengitykseen siirtyminen on taatusti hyvinvointiasi edistävä teko ❤️

Tutustu Chillamon valikoimassa oleviin sieraintenlaajentajiin ja löydä sieltä sinulle sopiva vaihtoehto.

Liity myös Chillamon uutiskirjeen tilaajien joukkoon!


Saatat pitää myös

Katso kaikki