arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Kirjoittaja: Meri Halmetoja, Chillamon perustaja ja #hyvänunenlähettiläs

19.08.2020


Chillamo-blogi

11 ERINOMAISTA SYYTÄ KÄYTTÄÄ UNIMASKIA

Kirjoittaja: Meri Halmetoja, Chillamon perustaja ja #hyvänunenlähettiläs

19.08.2020


11 ERINOMAISTA SYYTÄ KÄYTTÄÄ UNIMASKIA

Kirjoittaja: Meri Halmetoja, Chillamon perustaja ja #hyvänunenlähettiläs

19.08.2020


 

Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen unimaskista? Ajatteletko, että se on naisellista hömpötystä ja kauneusunia varten?

Asia ei todellakaan ole näin!

Unimaski on erittäin tehokas ja yksinkertainen tapa saada unen laatu aivan uudelle tasolle. Tiesitkö, että unimaskin käytön hyödyllisyys on pystytty osoittamaan myös tieteellisesti? Monet tutkijat hehkuttavatkin silmämaskin käytön puolesta.

Tässä syitä, miksi kannattaa hankkia unimaski ja ottaa se jokaöiseksi unikaveriksi

1. Unimaski parantaa unenlaatuasi

Valo on tärkeä tekijä vuorokausirytmin eli sirkadiaanisen rytmin säätelyssä. Kauan sitten esi-isiemme ainut valonlähde oli aurinko. Nyt tilanne on aivan toisenlainen. Valosaastetta on kaikkialla ympärillämme. Me altistumme keinotekoiselle valolle jatkuvasti niin sisällä kuin ulkona. Tämä sotkee uni-valverytmiämme ja sisäistä kelloamme.

Valo ei ole laadukkaan unen paras kaveri. On tosiasia, että mitä pimeämmässä nukut, sitä parempi on unen laatusi. Pimeys vaikuttaa suoraan käpyrauhasesta erittyvän melatoniinin eli pimeähormonin tuotantoon. Kiinalaisten tiedemiesten tutkimus osoitti, että silmämaskia ja korvatulppia käyttävien melatoniinitasot olivat korkeammat kuin ilman maskia nukkuneiden. Lisäksi REM-unen eli vilkeunen määrä lisääntyi ja unen katkonaisuus vähentyi. Silmämaskista on siis todellakin hyötyä unen laadun kannalta!

2. Unimaski nopeuttaa nukahtamista

Mikään ei ole niin ärsyttävää, kuin pyöriä sängyssä ja odottaa nukahtamista. Maskin käytön on todettu nopeuttavan nukahtamista, koska täydellinen pimeys edesauttaa melatoniinin erittymistä.

3. Unimaskin käyttö voi suojata tietyiltä terveysongelmilta

Yöaikaan tapahtuvan valoaltistuksen on osoitettu olevan yhteydessä useisiin sairauksiin. Se voi aiheuttaa unihäiriöiden lisäksi paljon vakavampiakin terveysongelmia.

Harvardissa tehty tutkimus antaa viitteitä siitä, että yöllä tapahtuva valoaltistus voi olla yhteydessä diabetekseen ja lihavuuteen. Tämä tutkimus osoittaa myös, että jo vähäinenkin valoaltistus yöllä häiritsee vuorokausirytmiä ja melatoniinin eritystä.

Harvardin unitutkijoiden mukaan yöaikainen valoaltistus on syynä siihen, miksi todella moni ihminen ei saa riittävästi unta. Kyseisten tutkijoiden mukaan liian lyhyet yöunet lisäävät riskiä sairastua masennukseen, diabetekseen ja sydäntauteihin.

Edellä mainittujen seikkojen valossa on siis todella tärkeää, että nukut täysin pimeässä. Käyttämällä silmämaskia voit saada täydellisen pimeyden vaivattomasti! 

4. Unimaski minimoi häiriötekijät

Me ihmiset olemme alttiita houkutuksille. Jos uni ei tule pian sängyssä, katsomme hyvin herkästi yöpöydällä olevaa puhelinta tai kelloa. Näistä heijastuva sininen valo saa hermostosi aktivoitumaan ja pimeähormoni melatoniinin erityksen loppumaan. Tämän jälkeen nukut entistä huonommin!

Digitaaliset laitteet eivät todellakaan kuulu sängyn viereen tai makuuhuoneeseen. Maski estää sinua katsomasta minnekään, joten nukut laadukkaampaa unta.

5. Unimaskin avulla voit ottaa torkut missä tahansa

Et voi raahata mukanasi pimennysverhoja, mutta silmämaskin voit ottaa mukaan minne tahansa menetkin. Maskin avulla voit luoda itsellesi oman rauhoittumisalueen. Voit nukkua esimerkiksi lentokoneessa ilman, että valaistus tai vierustoverin tietokoneen ruudusta heijastuva sininen valo häiritsevät sinua. On paljon mukavampi saapua määränpäähän hyvin levänneenä kuin väsyneenä, eikö totta?

6. Unimaski auttaa selviytymään jet lagista eli aikaerorasituksesta

Jos matkustat usein aikavyöhykkeeltä toiseen, silmämaski on erityisen hyödyllinen sinulle. Sen avulla pystyt nukkumaan laadukasta unta, vaikka auringonvalo paistaakin ikkunasta.

7. Unimaski on halvempi ja tehokkaampi vaihtoehto pimentämiseen kuin pimennysverho

Jos sinulla on makuuhuoneessa useita ikkunoita, silmämaski on huomattavasti halvempi vaihtoehto pimennykseen kuin verhot. Pimennysverhoilla täydellisen pimennyksen saaminen makuuhuoneeseen on haastavaa. Pienistäkin raoista pääsee helposti sisään esimerkiksi katuvalojen, kuun tai autojen valoa. Hyvin istuva maski peittää valon 100 %:sti!

8. Unimaski on turvallisempi tapa parantaa unta kuin unilääkkeet

Monet unihäiriöistä kärsivät ihmiset turvautuvat unilääkkeisiin, joilla voi olla ikäviä sivuvaikutuksia. Unimaskin toimintaideologia on nerokkaan yksinkertainen! Se ikään kuin huijaa aivojasi luulemaan, että on yö. Se on erittäin turvallinen lääkkeetön apu laadukkaan unen edistämiseen. Lisäksi se on myös edullisempi vaihtoehto kuin unilääkkeet.

9. Unimaski suojaa ihoasi

Iho on silmien ympärillä ohuempaa ja herkempää kuin muualla kasvoissa. Siksi se on altis turpoamaan, veltostumaan ja rypistymään. Silmämaski suojaa sekä kasvojesi ihoa, mutta erityisesti silmien ympärysihoa. Se tarjoaa suojaavan kerroksen sinun ja tyynysi välille. Unimaski on siis myös erinomainen kauneudenhoitoväline.

10. Unimaski helpottaa silmien kuivumista

Kuivasilmäisyys on yleisimpiä silmävaivoja. Sen yleistyminen johtuu mm. koneellisesta ilmanvaihdosta ja päätetyöskentelyn yleistymisestä. Ikä ja monet sairaudet lisäävät osaltaan oireita. Tähän vaivaan voi saada helpotusta silmätipoista ja -voiteista. Myös silmämaskeista, erityisesti kosteuttavista, voi olla apua kuivasilmäisyyteen.

11. Unimaski edistää rentoutumista

Joskus rentoutuminen ja nukahtaminen voi olla haastavaa. Varsinkin, jos takana on hektinen päivä. Silmien sulkeminen ja niiden peittäminen maskilla voi helpottaa rentoutuneeseen tilaan pääsemistä.

Silmämaskeja on tarjolla monenlaisia. Painopeiton tapaan toimiva mikrolasihelmillä täytetty maski voi olla erityisen tehokas apu rentoutumiseen ja nukahtamiseen. Sen taustalla on syväpainoterapia (Deep Pressure Therapy), jossa kosketusta ja painoa käytetään avuksi aistiherkkien ihmisten auttamiseksi.

Asiantuntijoiden mukaan painounimaski lisää serotoniinin ja melatoniinin tuotantoa, joka edistää rauhoittumista. Lisäksi painounimaski aktivoi parasympaattista hermostoa, joka rauhoittaa ja auttaa nukkumaan paremmin.

 

Vieläkö mietit unimaskin hyödyllisyyttä?

Saat parhaiten selville sen tehon vain kokeilemalla. Etsi sinulle sopiva unimaskimalli ja nuku laadukkaampaa unta!

 

Kirjoittaja:

Meri Halmetoja, Verkkokauppa Chillamon perustaja ja #hyvänunenlähettiläs

 

 

Kommentteja


Kirjoita kommentti

Huomioi, että kommentit julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen.

Liittyvät tuotteet

Ale
Kauppiaan suosikki
3D-kuppiunimaski (kauppiaan suosikki) - Chillamo

3D-kuppiunimaski

32,21€ Normaali hinta 37,90€

/

Ale
3D-perhosunimaski - Chillamo

3D-perhosunimaski

13,52€ Normaali hinta 15,90€

/

Ale
3D-premium unimaski - Chillamo

3D-premium unimaski

42,41€ Normaali hinta 49,90€

/

Ale
Ease Lite 3D -unimaski - Chillamo

Ease Lite 3D -unimaski

33,06€ Normaali hinta 38,90€

/